ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιορίστηκαν οι απώλειες της MIG στο 6μηνο

18:06 - 30 Αυγ 2011
stavroula

Από stavroula

Συρρίκνωση ζημιών, στα 108,8 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο εξάμηνο η Marfin Investment Group, εμφανίζοντας παράλληλα μικρή μείωση εσόδων.
Στα 2,63 ευρώ ανά μετοχή διαμορφώνεται η καθαρή θέση της εταιρίας, στα 429,9 εκατ. η ρευστότητα σε μετρητά.
Τα βασικά σημεία των μεγεθών της MIG στο εξάμηνο έχουν ως εξής:

• Οι ενοποιημένες πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο έφθασαν τα €807,4 εκατ σε σύγκριση με €900,7 εκατ το πρώτο εξάμηνο 2010

• Τα μικτά κέρδη πρώτου εξαμήνου ανέρχονται σε €108,8 εκατ, συγκρινόμενα με €131,7 εκατ το 2010

• Σε εταιρικό επίπεδο τα κέρδη μετά από φόρους το πρώτο εξάμηνο υπολογίζονται σε €1 εκατ.

• Σε επίπεδο ομίλου οι ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφιών για το πρώτο εξάμηνο από συνεχιζόμενες και μη δραστηριότητες υπολογίζονται σε €108,8 εκατ σε σχέση με ζημίες €254,6 εκατ το προηγούμενο έτος (χωρίς την απομείωση αξιών του 2010)

• Παρά την χωρίς προηγούμενο ελληνική κρίση – μείωση ΑΕΠ κατά 6,9% το δεύτερο τρίμηνο 2011 (-4,5% αναμένεται για το 2011) οι εταιρείες της MIG κατάφεραν να διατηρήσουν ηγετικά μερίδια αγοράς το πρώτο εξάμηνο του έτους και ενισχύουν περαιτέρω την ανταγωνιστική λειτουργική θέση τους.

• Η Καθαρή Θέση της MIG βρίσκεται στα €2 δισ ή €2,63 ανά μετοχή ενώ η ρευστότητα σε μετρητά σε εταιρικό επίπεδο υπολογίζεται σε €429,9 εκατ

• Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου και παρά την μεγάλη αναταραχή στη χώρα, οι εταιρείες της MIG βρίσκονται σε ισχυρές θέσεις ώστε να επωφεληθούν από την άνοδο επιδόσεων που εμφανίζεται συνήθως το τρίτο τρίμηνο.

• Ο περιορισμός των ζημιών προκαλεί αισιοδοξία ότι παράλληλα με άλλες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, προαναγγέλλει στροφή προς θετικές δραστηριότητες και αποτελέσματα

Αναλυτικότερα, η Marfin Investment Group (MIG) ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2011. Ο όμιλος ανακοίνωσε ενοποιημένες πωλήσεις εξαμήνου €807,4 εκατ και ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφιών €108,8 εκατ.

Σε εταιρικό επίπεδο, τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου ανέρχονται €1 εκατ. Η Καθαρή θέση (NAV) του ομίλου βρίσκεται στα €2 δισ και αντιπροσωπεύει NAV €2,63 ανά μετοχή. Ιστορικά το πρώτο εξάμηνο αποτελούν οι πλέον αδύναμοι μήνες του έτους καθώς πολλές από τις εταιρείες της MIG εμφανίζουν εντονότερη δραστηριότητα το δεύτερο εξάμηνο με αφετηρία τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ειδικότερα αυτό το εξάμηνο, επηρεάστηκε από την αβεβαιότητα που φέρνει η ελληνική κρίση. Παρότι δραστηριοποιούνται σε συρρικνωμένη αγορά, οι εταιρείες της MIG αποδείχθηκαν ικανές να ενισχύσουν και σε πολλές περιπτώσεις να αυξήσουν, θέσεις και ηγετικά μερίδια στους τομείς που δραστηριοποιούνται και να εισάγουν νέα, καινοτόμα προϊόντα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Investment Group (MIG) κ. Διονύσης Μαλαματίνας δήλωσε:

«Το πρώτο μισό του έτους περιείχε κάποιες από τις πλέον αβέβαιες και δοκιμαζόμενες συγκυρίες στην ελληνική ιστορία – μια αβέβαιη προοπτική ως προς το μέλλον της χώρας και τις επιπτώσεις του στην οικονομία.

Κατά την περίοδο αυτή οι εταιρείες της MIG αποδείχθηκαν ικανές να διατηρήσουν τις ηγετικές τους θέσεις στην αγορά και παρότι συμμετείχαμε σε ένα δύσκολο δεύτερο εξάμηνο εξαιτίας των ευάλωτων καταναλωτικών δαπανών, έχουμε την σιγουριά ότι οι εταιρείες μας θα συνεχίσουν να ξεπερνούν τον ανταγωνισμό.

Συνεχίζουμε να είμαστε προσηλωμένοι στην εφαρμογή των αναγνωρισμένων στρατηγικών των εταιρειών του ομίλου και στην επιδίωξη να παραμένουμε σε απόσταση από την πτωτική πορεία της οικονομίας.

Ο περιορισμός του κόστους παραμένει μια βασική προτεραιότητα, όπως και η βελτίωση των εταιρειών με έμφαση τις βασικές γραμμές παραγωγής και τις καινοτομίες.

Πολλές από τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν το πρώτο εξάμηνο προσφέρουν ήδη υποσχέσεις. Η αναδιάρθρωση στην Ολυμπιακή είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερους δείκτες πληρότητας και πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό δρομολογίων, ενώ η νέα ομάδα διοίκησης έχει μειώσει αισθητά τη βάση κόστους.

Το Υγεία, ο νοσοκομειακός όμιλος, επωφελείται από την πώληση των δραστηριοτήτων στην Τουρκία, και έχει την δυνατότητα να δώσει έμφαση σε περισσότερο κερδοφόρες δραστηριότητες όπως οι εγχώριες δραστηριότητες υγείας και το νέο νοσοκομείο στην Αλβανία.

Οι επιχειρήσεις ψυχαγωγίας όπως τα ξενοδοχεία της Sunce Bluesun, εμφανίζουν υψηλότερους από ποτέ δείκτες πληρότητας, υπογραμμίζοντας τις μοναδικές δυνατότητες που αντιπροσωπεύουν.

Καθώς έχουμε εισέλθει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, παραμένουμε στην πεποίθηση ότι εκπροσωπούμε τις ισχυρότερες, ανώτερης ποιότητας εταιρείες και επωνυμίες στον κλάδο τους στην Ελλάδα και στην περιοχή και συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους πελάτες και τους μετόχους μας την καλύτερη επίδοση κάτω από τις συνθήκες αυτές.

Ο περιορισμός των ζημιών το πρώτο μισό του έτους, προκαλεί αισιοδοξία, ότι παράλληλα με άλλες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, προαναγγέλλεται μια μετάβαση σε θετικές δραστηριότητες και αποτελέσματα στο μέλλον. Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, η ισχυρή ρευστότητα του ομίλου παραμένει το θεμέλιό μας.»
Τελευταία τροποποίηση στις 18:18 - 30 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.