ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστολή Σόιμπλε προς Χρυσοχοίδη - Στηρίζει Ελλάδα, προσφέρει βοήθεια για τη σύσταση επενδυτικής τράπεζας

09:24 - 01 Σεπ 2011
stavroula

Από stavroula

Επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρσυοχοίδη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, στην οποία δηλώνει την απόλυτη στήριξή του για τις προσπάθειες της Ελλάδας να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην επιστολή του προς τον κ. Χρυσοχοίδη σημειώνει ότι για τον ίδιο η ανάπτυξη αποτελεί πρωταρχικό στόχο, ενώ εκφράζει τη διάθεσή της Γερμανίας να παράσχει τεχνική βοήθεια για τη δημιουργία της Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας.

Η επιστολή, που αποτελεί απάντηση σε επιστολή του κ. Χρυσοχοϊδη, έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού Οικονομίας Στέφαν Καπφέρερ στην Ελλάδα , ο οποίος τόνισε ότι η χώρα πρέπει να εστιάσει στην προσέλκυση επενδύσεων.

Διαβάστε τι έγραφε το "R" χθες, Τετάρτη:

Ετοιμάζουν τις βαλίτσες για Ελλάδα οι πρώτοι Γερμανοί


Την πρώτη κίνηση παρουσίας μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα κάνουν οι Γερμανοί, με τη δημιουργία επενδυτικής τράπεζας στην Αθήνα, με την συνδρομή της KfW. Όπως φαίνεται οι Γερμανοί δημιουργούν την δική τους επενδυτική τράπεζα για να μπορούν να στηρίξουν τις δικές τους επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η KFW θα παρέχει εγγυήσεις σε γερμανικές τράπεζες προκειμένου αυτές, με τη σειρά τους, να δανειοδοτήσουν γερμανικές επιχειρήσεις ή ελληνογερμανικές κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Το μοντέλο της παροχής εγγυήσεων σε ιδιωτικές τράπεζες εφαρμόζεται εκτεταμένα στα γερμανικά κρατίδια.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:31 - 01 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.