ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Regling (EFSF): "Μαύρο πρόβατο" της Ευρώπης η Ελλάδα...

15:45 - 07 Σεπ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

"Δε δουλεύει η στρατηγική της Ευρωζώνης για την Ελλάδα" σύμφωνα με τον επικεφαλής του EFSF, συγκρίνοντας μάλιστα την Ελλάδα με την πρόοδο που σημειώνουν οι υπόλοιπες χώρες της ομάδας των PIIGS..  

"Τα χειρότερα πέρασαν για την Ιρλανδία", δήλωσε ο Regling μιλώντας σήμερα σε συνέδριο. Εκτίμησε παράλληλα ότι η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές βάσει προγράμματος αν συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις.


Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο επικεφαλής του EFSF δήλωσε ότι και η Πορτογαλία σημειώνει πρόοδο με τις μεταρρυθμίσεις, ενώ η Ιταλία και η Ισπανία έχουν πάρει "επώδυνες αποφάσεις" και είναι πολύ δραστήριες.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η στρατηγική της Ευρωζώνης δεν δουλεύει για την Ελλάδα την οποία χαρακτηρίζει μάλιστα "ειδική περίπτωση".

Προειδοποίησε μάλιστα ότι οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να συμβιβαστούν με την πτώση του βιοτικού τους επιπέδου,καθώς η νομισματική ένωση δεν επιτρέπει σε χώρες όπως η Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο της νομισματικής υποτίμησης , αφήνοντας ως μόνη εναλλακτική για την αύξηση του ανταγωνισμού την πτώση των μισθών.

"Η επώδυνη αλήθεια είναι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες αυτές θα πέσει", σημείωσε ο κ. Regling.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.