ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρομπέι: "Προτεραιότητα ο δανεισμός της Ελλάδας"

08:25 - 08 Σεπ 2011
stavroula

Από stavroula

"Προτεραιότητα" χαρακτήρισε την εφαρμογή του σχεδίου νέου δανεισμού της Ελλάδας, ο πρόεδρος της ΕΕ, κ. Χέρμαν Βαν Ρομπέι, προκειμένου η ευρωζώνη να ξεπεράσει την κρίση χρέους.
"Εφεξής, η προτεραιότητα είναι οι κυβερνήσεις όλων των κρατών να εφαρμόσουν ό,τι έχουμε συναποφασίσει. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα αλλά και για άλλους, σε μεμονωμένη αλλά και σε συλλογική βάση. Είναι ζωτικό να εφαρμόσουμε ό,τι αποφασίσαμε, παρά να το καταστρέψουμε", τόνισε ο Χ. Ρομπάι σε ομιλία του στο London School of Economics (LSE).

Ήδη , η γαλλική εθνοσυνέλευση ψήφισε  τη συμφωνία για το δεύτερο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας. Μετά την ψηφοφορία στην Γερουσία, που αναμένεται να γίνει την Πέμπτη, η Γαλλία θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα της οποίας το Κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία.

Εξάλλου, την εκτίμηση ότι οι ελληνικές αρχές «θα λάβουν έγκαιρα τις απαραίτητες αποφάσεις» προκειμένου να διασφαλιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, εξέφρασε  στις Βρυξέλλες ο επίτροπος οικονομίας Ολι Ρεν.

Ο κοινοτικός επίτροπος ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα το κλιμάκιο της τρόικας θα επανέλθει στην Ελλάδα, ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις σχετικά με τις διαρθρωτικές  μεταρρυθμίσεις και την οικονομική προσαρμογή στη χώρα μας.

Προϋπόθεση, όπως σημείωσε ο επίτροπος οικονομίας, είναι να έχουν οριστικοποιηθεί  από την πλευρά της Ελλάδας οι πολιτικές που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.