ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα παραλειπόμενα του roadshow στο Λονδίνο...

01:59 - 09 Σεπ 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Τα πάντα για την… inside information ενημέρωση.
Αν κάτι κράτησαν οι ξένοι διαχειριστές από την ομιλία του ειδικού γραμματέα αποκρατικοποιήσεων κ. Γ. Χριστοδουλάκη χθες στο Λονδίνο ήταν ότι η Ε.Ε. εγκρίνει τελικά το σχέδιο επέκτασης της σύμβασης του ΟΠΑΠ για άλλα 20 χρόνια. Μόλις τελείωσε την ομιλία του ο κ. Χριστοδουλάκης έπεσαν πάνω του σαν τις μέλισσες, προσπαθώντας να εκμαιεύσουν κάτι παραπάνω…

Με προσμονή και βεβαίως μεγάλη αντζέντα ερωτημάτων αναμένουν οι ξένοι του κ.κ. Ν. Καραμούζη και Α. Θεοδωρίδη, από την Eurobank και την Alpha Bank αντίστοιχα, στην πρώτη κοινή παρουσίαση μετά την ανακοίνωση του deal μεταξύ των δύο τραπεζών. Οι ερωτήσεις για τις συνέργειες, τη διαδικασία και τη χρηματοδότηση του deal από το fund του Κατάρ αναμένεται να πέσουν βροχή. Σημειωτέον, ότι αρχικά επρόκειτο για ξεχωριστή παρουσίαση των δύο τραπεζών, κάτι που άλλαξε την τελευταία στιγμή.

Μία μόνο ημέρα κράτησε η παρουσίαση της Τράπεζας Κύπρου στο Λονδίο, δηλαδή χθες, χωρίς να σημαίνει τίποτα αυτό, λόγω αυξημένων συναντήσεων εκτός roadshow. Σημειωτέον, ότι αύριο έρχεται για μερικές ώρες και για επαφές με δύο μεγάλα fund ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος κ. Ε. Μυτιληναίος.

Μέχρι νεοτέρας δεν υπάρχει θέμα επαναφοράς του short selling αναφέρουν πηγές από την Κεφαλαιαγορά. Δεδομένου ότι το μέτρο εφάρμοσαν και άλλες αγορές στην Ευρώπη, η Κεφαλαιαγορά αναμένει να δει τι θα πράξουν και οι άλλες αγορές.

Μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται η αξιολόγηση του οίκου FTSE για το Χ.Α. Εκείνο που έχει σημασία, όπως αναφέρουν πηγές στο Χ.Α. δεν είναι αξιολόγηση, αλλά το πώς μας βλέπουν οι ξένοι ή το πώς θέλουν να μας βλέπουν. Ως ώριμη ή ως αναδυόμενη αγορά; Μετά θα τον βρούμε τον δρόμο μας…

Πλήθος συνεντεύξεων επιχειρηματιών και παραγόντων της αγοράς στο Bloomberg. Συνέντευξη έδωσε ο κ. Κ. Αντωνόπουλος της Ιντραλότ, που αναφέρθηκε στο άνοιγμα της αγοράς στην Ελλάδα, αλλά και στις δραστηριότητες του ομίλου στο εξωτερικό που αποτελούν το 80% του τζίρου. Επίσης, χθες έδωσε, αλλά θα μεταδοθεί σήμερα, συνέντευξη ο ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων κ. Γ. Χριστοδουλάκης, ενώ έχει προγραμματιστεί ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σ. Λαζαρίδης και ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίου κ. Ε. Μυτιληναίος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.