ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κατά κυβέρνησης αλλά και ΓΕΝΟΠ η ΝΔ για το τέλος στα ακίνητα

Κατά κυβέρνησης αλλά και ΓΕΝΟΠ η ΝΔ για το τέλος στα ακίνητα

09:34 - 12 Σεπ 2011
stavroula

Από stavroula

Εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στρέφεται η ΝΔ με ανακοίνωσή της με αφορμή την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα που ανακοινώθηκε χθες. Για φθηνή συνδικαλιστική εκμετάλλευση έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. "Η ΓΕΝΟΠ σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός", δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος.
Εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στρέφεται η ΝΔ με ανακοίνωσή της με αφορμή την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα που ανακοινώθηκε χθες.

"Η θέση μας για το χαράτσι στα ακίνητα είναι δεδομένη, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι", αναφέρει ο Γιάννης Μιχελάκης και προσθέτει ότι " κανένας οργανισμός δεν είναι τσιφλίκι κανενός, κανένας Φωτόπουλος δεν μπορεί να εμποδίζει την εφαρμογή των νόμων".

Στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ότι χθες η κυβέρνηση "ανακοίνωσε το έκτο χαράτσι μέσα σε 20 μήνες" και υποστηρίζει ότι "το νέο χαράτσι επιβεβαιώνει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης, διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις της πως δεν θα υπάρξουν πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα και διαλύει τα τελευταία υπολείμματα της αξιοπιστίας της."

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση είναι " αιχμάλωτη σε μια λανθασμένη συνταγή και ανίκανη να πιάσει τους στόχους που βάζει, επιμένει σε μια φορολογική επιδρομή, που σκοτώνει την οικοδομική δραστηριότητα στην οποία δραστηριοποιούνται δεκάδες επαγγέλματα. Βαθαίνει, ταυτόχρονα, την ύφεση, παγώνει την αγορά και αυξάνει την ανεργία".

Επαναλαμβάνει ότι η στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας αποτελεί βασικό εργαλείο ανάσας στην πραγματική οικονομία και τόνωσης της απασχόλησης και υπενθυμίζει ότι η ΝΔ έχει προτείνει την αναστολή του "πόθεν έσχες" για την απόκτηση κατοικίας. Τέλος αναφέρει τις προτάσεις της ΝΔ:

" Καμία νέα αύξηση στις αντικειμενικές αξίες.

" Επιδότηση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες του επιτοκίου για την αγορά πρώτης κατοικίας.

" Φορολογικά κίνητρα για τα νεόδμητα κτίρια, όπως έκανε η Ισπανία.

" Μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, ώστε, επιτέλους, να ξαναζωντανέψει η οικοδομή, που πεθαίνει.

" Κατάργηση αντιφατικών διατάξεων που αναιρούν την αναστολή του "πόθεν έσχες" για την απόκτηση κατοικίας".

Η απάντηση Παπακωνσταντίνου στη ΓΕΝΟΠ


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος τονίζεται πως η απόφαση της Κυβέρνησης για την επιβολή ενός έκτακτου τέλους στην ακίνητη περιουσία έχει να κάνει με την αξιοπιστία της χώρας, τη διαφύλαξη των δημοσιονομικών στόχων και τη διασφάλιση της υλοποίησης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουλίου.

«Δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο φθηνής συνδικαλιστικής εκμετάλλευσης. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολές στη Διοίκηση της Επιχείρησης για την υλοποίηση αυτής της κυβερνητικής απόφασης, με τρόπο που να δημιουργεί τα μικρότερα δυνατά προβλήματα στους πελάτες της ΔΕΗ. Η σημερινή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι συνεπώς απαράδεκτη.», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο αποφάσεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας λαμβάνονται συλλογικά από την Κυβέρνηση και θεσπίζονται από το Κοινοβούλιο.

Τέλος, για την πρόθεση παρεμπόδισης της έκδοσης λογαριασμών που ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο υπουργός επεσήμανε πως πρέπει να γίνει επιτέλους σαφές ότι αποφάσεις για τη λειτουργία της ΔΕΗ, λαμβάνονται από τη Διοίκηση της και όχι από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. «Η εποχή της συνδιοίκησης έχει περάσει ανεπιστρεπτί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Φωτόπουλος: "Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός"


"Η ΓΕΝΟΠ σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός", δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος σήμερα, αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή ειδικού τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο κ. Φωτόπουλος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαβεβαιώσει ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το ειδικό τέλος. "Διαφορετικά, πρόσθεσε, θα εμποδίσουμε την έκδοση αυτών των λογαριασμών και δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος".

"Βάζουν τη ΔΕΗ απέναντι στον ελληνικό λαό", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:59 - 12 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.