ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βγενόπουλος: Ζητά ΑΜΚ 15 εκατ. ευρώ - Οι όροι για τη συμμετοχή του

16:00 - 12 Σεπ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Βαρδινογιάννη, εξαπέλυσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο των βορείων προαστείων.
Ο κ. Βγενόπουλος κατηγόρησε τον «Τζίγκερ» για αθέτηση τριών συμφωνιών, που αποτέλεσαν πλήγμα στην προσπάθεια πολυμετοχικότητας στην «πράσινη» ΠΑΕ.

«Στο καλό. Διέλυσε την πολυμετοχικότητα. Κατέστρεψε το ρόστερ. Και διέλυσε πολυμετοχικότητα εκ των έσω. Επί της ουσίας η αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη έγινε όταν παρέδωσε την ευθύνη στη νέα γενιά, στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Την οικογένεια Βαρδινογιάννη, την τιμώ. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι αυτός που χρεώνει ένα εκατομμύριο ευρώ την ομάδα για την χρήση της Παιανίας» είπε ο κ. Βγενόπουλος, ο οποίος πρότεινε την εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ από την ΠΑΕ και τον ερασιτέχνη, εφόσον δεν υπάρχει συμμετοχή του «Τζίγκερ».

«Έτσι θα πάει μπροστά ο Παναθηναϊκός» είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατομμυρίων ευρώ, με τιμή ανά μετοχή 0,33 ευρώ.

«Έστειλα εξώδικο σήμερα το πρωί στην ΠΑΕ, προκειμένου να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων, για να ψηφιστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ζητώντας να γίνει σε μία τιμή 0,33 ευρώ ανά μετοχή. Στην αύξηση πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι μέτοχοι. Όποιος δεν ακολουθήσει θα μειωθεί το ποσοστό του, βάσει νόμου κατά 60%. Αυτή η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που γίνεται σε λογική τιμή, υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα πρέπει να την καλύψουμε και θα μειωθεί το ποσοστό του κ. Βαρδινογιάννη μέχρι να εξαλειφθεί τελείως. Ο κ. Βαρδινογιάννης θα πρέπει να δεχθεί την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Να υπάρξει νέο συμφωνητικό, που θα λέει ότι οι μετοχές του δεν ψηφίζουν ως το ποσοστό του να μηδενιστεί. Δεν θα προχωρήσω σε καμία λύση, εάν ο κ. Βαρδινογιάννης έχει έστω και μια ψήφο. Δεν θα του ζητήσω ευθύνη για τον Γκοβού; Δεν θα πάρει το καπέλο του και να φύγει χωρίς να λογοδοτήσει για την ΓΗΠΕΛ. Να λογοδοτήσει για τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ που έγιναν μακέτες» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βγενόπουλος, ο οποίος απέφυγε ωστόσο να δεσμευτεί για το ποσό συμμετοχής του στην αύξηση.

«Εγώ είμαι εδώ. Θα παλέψω, έστω κι αν δεν είμαι όσο δυνατός ήμουν το 2008. Στα δύσκολα παλεύω. Κι η ήττα δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να χάνεις χωρίς να κατέβεις στο γήπεδο».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.