ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: Θα δώσει το ok για την έκτη δόση η Τρόικα

18:11 - 12 Σεπ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Η τρόικα αναμένεται να δώσει το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της έκτης δόσης σύμφωνα με τις δηλώσεις δύο αξιωματούχων του ΔΝΤ που επικαλείται η Wall Street Journal.

Οι δύο αξιωματούχοι διέψευσαν τις φήμες για επικείμενη ελληνική χρεωκοπία ή έξοδο από την ευρωζώνη, ενώ επισημαίνουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στην Ισπανία και την Ιταλία.

"H πίεση προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί από όλες τις πλευρές επειδή έχει επανειλημμένα αποτύχει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της. Αλλά δεν υπάρχει συζήτηση για ελληνική χρεωκοπία ή έξοδο από την ευρωζώνη, τουλάχιστον όχι ακόμα. Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε μεγάλες αναταράξεις σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία" δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

"Οι Έλληνες έλαβαν νέα μέτρα που αντιμετωπίζουν τις αποκλείσεις στο έλλειμμα και περιμένουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την εκταμίευση της δόσης του Σεπτεμβρίου" πρόσθεσε.

Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ ανέφεραν ακόμη ότι πρέπει να γίνουν κάποιες υποχωρήσεις εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, μια δήλωση που έρχεται σε σύγκρουση με τις γερμανικές προειδοποιήσεις για αυστηρή εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:36 - 12 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.