ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Ρώσοι στη Ρόδο

11:29 - 13 Σεπ 2011
stavroula

Από stavroula

Ρωσικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για επενδύσεις στα νησιά του Αιγαίου, κυρίως στον τομέα του τουρισμού. Και στο πλαίσιο αυτό οργανώνεται στη Ρόδο από 29 Σεπτεμβρίου μέχρι 3 Οκτωβρίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μόσχας ,επενδυτικό συνέδριο με θέμα «νέοι ορίζοντες για τις οικονομικές ,τουριστικές, εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας».

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο αγορών με σκοπό αφενός την προσέλκυση Ρώσων επενδυτών στα νησιά και αφετέρου την προώθηση του τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη μεγάλη και ελκυστική αγορά της Ρωσίας.

Στο συνέδριο της Ρόδου από ρωσικής πλευράς θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από τις κυβερνήσεις Αγίας Πετρούπολης,, Αλτάι, κ.α. όπως επίσης και της Ομοσπονδιακής Κοινοπολιτείας των Ανεξαρτήτων Κρατών της Ρωσίας, ενώ θα παραστούν ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας , ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Μόσχας , όπως επίσης και πολλοί επιχειρηματίες.

Από ελληνικής πλευράς θα μετάσχουν εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του Νοτίου Αιγαίου, του ΣΕΤΕ, της ΠΟΞ, των Ενώσεων Ξενοδόχων , ενώ έχουν προσκληθεί και όλοι οι Γενικοί Γραμματείς των 13 Περιφερειών της χώρας.

Σημειώνεται ότι φέτος το καλοκαίρι η Ρόδος προσελκύει τεράστιο αριθμό Ρώσων τουριστών οι οποίοι ουσιαστικά «κινούν» την αγορά, ενώ-όπως είναι γνωστό- το νησί διαθέτει μια σειρά από τουριστικές περιοχές(Πρασονήσι, Γκολφ Αφάντου, παραλία Τσαμπίκας κ.α) που βρίσκονται για αξιοποίηση στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών και για τις οποίες υπάρχει και ρωσικό ενδιαφέρον. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς τη Ρόδο εμφανίζει φέτος αύξηση κατά 40% περίπου σε σύγκριση με το 2010, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον όχι μόνο για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν αλλά και την πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερς και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Για την καλύτερη οργάνωση του συνεδρίου και την τακτοποίηση ορισμένων λεπτομερειών ,μετέβη την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη όπου πραγματοποίησε επαφές με Ρώσους επισήμους και επενδυτές. Εκτιμάται ότι στο συνέδριο της Ρόδου θα μετάσχουν 300 άτομα από τη Ρωσία, μεταξύ των οποίων και πολλοί δημοσιογράφοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.