ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OTE: Ανακωχή μιάς εβδομάδας σε διοίκηση - εργαζόμενους

13:51 - 15 Σεπ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Περιθώριο μίας εβδομάδας δόθηκε από τη διοίκηση του ΟΤΕ στους εργαζόμενους του οργανισμού, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία στη βάση της μείωσης του μισθολογικού κόστους.
Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος κ.Τσαμάζ υποσχέθηκε σε χθεσινή μαραθώνια συνάντηση με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό ότι τα μέτρα που προτείνει για τον περιορισμό του κόστους, δηλαδή η εκ περιτροπής εργασία και το "ψαλίδι" στους μισθούς, δεν πρόκειται να περάσουν από το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να δοθεί χρόνος για να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Οργανισμού είναι να μειώσει το μισθολογικό κόστους κατά 300 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας. Οι εργαζόμενοι καλούνται λοιπόν να υποβάλλουν εντός εβδομάδας προτάσεις αντίστοιχου ύψους. Σε περίπτωση που η συναίνεση καταστεί δυνατή, ο κ. Τσαμάζ δεσμεύεται πως δε θα υπάρξουν απολύσεις λόγω λειτουργικού κόστους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να βρουν τη χρυσή τομή στη μείωση του ωραρίου από 40 στις 35 ώρες (7 ώρες την ημέρα), υπογράφοντας νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Αν πάλι οι προτάσεις των εργαζομένων δε γίνουν αποδεκτές τότε η διοίκηση του ΟΤΕ την επόμενη Πέμπτη πιθανόν να κρίνει μονομερώς τις εισηγήσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού.

Σημείωνεται ότι μετά από τρεις μήνες διαβουλεύσεων μεταξύ της διοίκησης του οργανισμού και της ΟΜΕ - ΟΤΕ δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί κοινή γραμμή.

Οι εργαζόμενοι έχουν στο παρελθόν προτείνει πάγωμα των μισθών, μείωση των απολαβών στα διευθυντικά στελέχη, αναδιάρθρωση των θυγατρικών και μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, προτάσεις που εκτιμάται από τη διοίκηση ότι δε θα εξοικονομήσουν παραπάνω από 15 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η διοίκηση επισημαίνει παράλληλα ότι περικοπές στις απολαβές των διευθυντικών στελεχών έχουν ήδη υλοποιηθεί ενώ και η διαφημιστική δαπάνη έχει μειωθεί κατά 30%.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:14 - 15 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.