ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράπανος: "Το τραπεζικό σύστημα δεν άντεξε τόσο σε περιβάλλον κρίσης πουθενά αλλού"

12:42 - 19 Σεπ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. B. Ράπανος στο συνέδριο του Economist. Τα ερωτήματα προς τον κ.Traa.
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα άντεξε σε περιβάλλον κρίσης όσο σε καμία χώρα, δήλωσε ο κ. Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο συνέδριο του Economist.

Τόνισε μάλιστε ότι «παρά τη μείωση των καταθέσεων και την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, οι τράπεζες επέδειξαν αντοχή και αξιοπιστία».

O κ. Ράπανος έθεσε τρία σημαντικά ερωτήματα στον αξιωματούχο του ΔΝΤ Bob Traa που αφορούν τις διαρθρωτικές αλλαγές με βάση την παραγωγικότητα, την ευελιξία του προγράμματος και τη ρευστότητα των τραπεζών.

Ο κ. Ράπανος αναφέρθηκε στη ρευστότητα που αντλούν οι ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με ενέχυρα τονίζοντας ότι από τη συνολική ρευστότητα του συστήματος, μόνο τα μισά είναι με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου.

Πρόσθεσε δε ότι με την εκτίναξη των spreads και την ταυτόχρονη μείωση των τιμών των ομολόγων, η ΕKT ζητά συνεχώς περισσότερα ομόλογα για την παροχή ρευστότητας και ρώτησε τον κ. Traa εάν μπορεί να υπάρξει ευελιξία σε αυτό το σημείο λόγω της κρίσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Traa απάντησε ότι αυτό είναι θέμα της ΕΚΤ και ανέφερε ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν στηριχτούν στην τρόικα αν και στις τάξεις της υπάρχουν διαφωνίες.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:10 - 19 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.