ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδιαφέρον από Σαουδάραβες για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός - Τα ερωτηματικά

14:30 - 19 Σεπ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, βρίσκεται εκπρόσωπος επιχειρηματία ονόματι Βλάσης Τσάκας για να μεταφέρει πρόταση κατασκευαστικής εταιρίας της Σαουδικής Αραβίας. Επιβεβαιώνει ο Δημήτρης Γόντικας.
Ο Έλληνας επιχειρηματίας Βλάσης Τσάκας από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από τη μια το μεσημέρι στα γραφεία της "πράσινης" ΠΑΕ και φέρεται να καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση για λογαριασμό του πρίγκηπα Μοχάμεντ Αμπντούλ Ραχμάν Αλ-Χαρούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσε στον Δημήτρη Γόντικα πρόεδρο του «τριφυλλιού», πρόταση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για τώρα, 50 για το καλοκαίρι και άλλα 100 εκατομμύρια για το γήπεδο.

Εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ, ο προεδρεύον αντιπρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Γόντικας, επιβεβαίωσε την ύπαρξη πρότασης από τον Σαουδάραβα τονίζοντας ότι «αυτό που μπορώ να πω εγώ, είναι πως υπάρχει κατατεθειμένη πρόταση για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και θα εξεταστεί διεξοδικά».

Επίσης αναφέρθηκε και στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου: «Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, όπου αποφασίστηκε ο εμπλουτισμός της ημερησίας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης, με τα θέματα που είχε θέσει η πλευρά του κ. Βγενόπουλου, η λήξη της παλαιάς αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, καθώς πέρασε το προβλεπόμενο διάστημα. Όλα τα άλλα θα προχωρήσουν κανονικά».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Σαουδάραβα, Βλάσης Τσάκας, τόνισε ότι «το ενδιαφέρον υπάρχει για το ποσοστό του κ.Βαρδινογιάννη. Μιλάμε για ένα πλάνο 220 εκατ. ευρώ. Όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση το ΔΣ».

Ο Βλάσης Τσάκας εκπροσωπεί επιχειρηματίες από τη Σαουδική Αραβία, οι οποίες είναι ιδιοκτήτες κατασκευαστικής εταιρίας. Ο ίδιος άνδρας είχε εμφανιστεί το καλοκαίρι του 2001 ως εκπρόσωπος μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας απ' την Αργεντινή με ενδιαφέρον να αγοράσει τον ΠΑΟΚ, κάτι που διατηρεί επιφυλακτικούς άπαντες μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με την τότε πρόταση, η εταιρία από την Λατινική Αμερική θα αποκτούσε το 84% της Άθλος ΠΑΟΚ του Γιώργου Μπατατούδη, μητρικής εταιρίας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και θα προχωρούσε στην απόκτηση του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς.

Οι επικεφαλής της διοίκησης Πέτρος Καλαφάτης και Γιώργος Κούδας είχαν παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου υποστηρίζοντας πως η πρόταση ήταν υπαρκτή και τα χρήματα θα εισχωρούσαν άμεσα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Ωστόσο, το θέμα «κόλλησε» ύστερα από πολλές καταγγελίες ξενοδόχων της Χαλκιδικής, οι οποίοι υποστήριζαν πως ο Βλάσης Τσάκας τους είχε εξαπατήσει, οδηγώντας τους στην οικονομική καταστροφή.

Δεν κλείνει την πόρτα ο Βγενόπουλος


Ανοικτό ενδεχόμενο ενασχόλησής του με τον Παναθηναϊκό, παρά την παρέλευση του τελεσίγραφου για αποδοχή των όρων του από την Γιάννη Βαρδινογιάννη, αφήνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος με σημερινή του ανακοίνωση.

Σε αυτή ξεκαθαρίζει ότι «ο μόνος όρος που είναι αδιαπραγμάτευτος από εμένα αφορά τη ΓΗΠΕΛ όπου πρέπει να αναλάβει ολοκληρωτικά τις οικονομικές και νομικές ευθύνες των χειρισμών του», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος σημειώνει ότι η επιστολή που είχε στείλει στον Δημήτρη Γόντικα ήταν ιδιωτική και εμπιστευτική, αλλά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επέλεξε να δημοσιοποιήσει για να συνεχιστεί η διαπραγματεύση στο "πεδίο της δημοσιότητας που το χειρίζεται με μεγαλύτερη επιτυχία". Στη συνέχεια, αφού θέτει τον όρο σχετική με τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ, ξεκαθαρίζει «αφού λοιπόν δεν μου αφήνει άλλη επιλογή από την δημόσια διαπραγμάτευση του διαμηνύω ότι για το καλό του Παναθηναϊκού, εάν τα θέματα της ομόνοιας και της Παιανίας συζητηθούν καλόπιστα, θα βρεθεί λύση ή θα υποχωρήσω».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

«Το συμφέρον του Παναθηναϊκού αυτή τη δύσκολη περίοδο επιβάλει να παραμερισθούν οι επικοινωνιακές τακτικές και οι εγωισμοί και να αναδειχθεί η ουσία.

Η επιστολή που έστειλα στον κ. Δ. Γόντικα για να την διαβιβάσει στον κ. Γ. Βαρδινογιάννη ήταν ιδιωτική και εμπιστευτική. Ο ίδιος επέλεξε να την δημοσιοποιήσει αφήνοντας αυτή την διαπραγμάτευση να συνεχισθεί ή να ολοκληρωθεί στο πεδίο της δημοσιότητας που το χειρίζεται με μεγαλύτερη επιτυχία.

Η ουσία όμως είναι ότι οι πέντε όροι που έθεσα δεν είναι «νέοι όροι», όπως ορισμένα ΜΜΕ ανέφεραν, αλλά εξειδίκευση των όρων που έθεσα από την αρχή σε Συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκα σε ομόνοια-συσπείρωση, στη ΓΗΠΕΛ και στο προπονητικό της Παιανίας.

Η ανταπόκριση του κ. Γ. Βαρδινογιάννη στην προσπάθειά μου να σωθεί ο Παναθηναϊκός ήταν «δεν θα σταθώ εμπόδιο». Θέτω υπό την κρίση όλων το εάν η κατασυκοφάντηση και προσπάθεια απαξίωσής μου και η αποθάρρυνση άλλων επώνυμων Παναθηναϊκών ήταν συνεπής με την θέση του. Όμως, σε κάθε περίπτωση, εάν πραγματικά θέλει να αποχωρήσει οριστικά από τον Παναθηναϊκό, δεν είναι λογικό να αρνείται να αναλάβει έστω και μικρό μέρος των ευθυνών που του αναλογούν. Αφού λοιπόν δεν μου αφήνει άλλη επιλογή από την δημόσια διαπραγμάτευση του διαμηνύω ότι για το καλό του Παναθηναϊκού, εάν τα θέματα της ομόνοιας και της Παιανίας συζητηθούν καλόπιστα, θα βρεθεί λύση ή θα υποχωρήσω.

Ο μόνος όρος που είναι αδιαπραγμάτευτος από εμένα αφορά τη ΓΗΠΕΛ όπου πρέπει να αναλάβει ολοκληρωτικά τις οικονομικές και νομικές ευθύνες των χειρισμών του.

Νομίζω ότι εάν απορρίψει αυτό το μοναδικό πλέον όρο θα δημιουργηθούν ουσιαστικές αμφιβολίες για τις πραγματικές του προθέσεις περί αποχώρησης, αλλά και για το μέλλον του Παναθηναϊκού, παρόλο που είναι αδιανόητο να επιθυμεί να οδηγήσει την ΠΑΕ στο Πρωτοδικείο και στην πτώχευση.

Υ.Γ. Προς μιντιακό συγκρότημα κατασκευαστή (ΕΘΝΟΣ, GOAL, SENTRA FM), συνεταίρου του κ. Γ. Βαρδινογιάννη στο MEGA και εργολάβου του γηπέδου του Βοτανικού(!): Πάρτε το απόφαση, αυτή η «χρυσή» δουλειά χάλασε».
Τελευταία τροποποίηση στις 16:10 - 19 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.