ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli - Follie: Όλα τα λεφτά στην Κίνα

01:14 - 21 Σεπ 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Στην κινεζική αγορά έχει στρέψει τις βλέψεις του ο όμιλος της Folli - Follie Group, δεδομένου των σημαντικών ευκαιριών ανάπτυξης που παρέχει. Πόσο μάλλον τη στιγμή που η εγχώρια αγορά έχει «στεγνώσει» από ζεστό χρήμα και μάλιστα υπό τις τωρινές δυσχερείς οικονομικές συνθήκες υπό τις οποίες το λιανεμπόριο «φυτοζωεί».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο CEO της εταιρείας, κ. Γ. Κουτσολιούτσος στο πρακτορείο Bloomberg, εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένος ως προς τις προβλέψεις του για την πορεία των ελληνικών επιχειρήσεων το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, τονίζοντας, ωστόσο, ότι όλες οι εταιρείες του ομίλου βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση που έχει ξεσπάσει στην ελληνική αγορά.

Στον αντίποδα, η διοίκηση του ομίλου εξέφρασε την απόλυτη αισιοδοξία της για τα επενδυτικά «ανοίγματα» στην Κίνα, γεγονός που δικαιολογεί την απόφασή της για την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων στη χώρα, από 100 που είναι σήμερα σε 125.

Για το λόγο αυτό και η συνεργασία με την κινεζική Fosun αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για την Folli Follie όσο και για την Fosun, αφού η πρώτη θα μπορέσει μέσω της σύμπραξης αυτής να διευρύνει τους επενδυτικούς της «ορίζοντες» στην Κίνα και η δεύτερη να εδραιώσει την παρουσία της στην Ελλάδα.

Αυτό άλλωστε υποστήριξε και ο κ. Κουτσολιούτσος αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα, αποφεύγοντας, ωστόσο, να πρoβλέψει τα επόμενα βήματα της κινεζικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να μην καταστεί σαφές αν η Fosun θα αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της στον όμιλο, το οποίο ανέρχεται στο 10,02%. Σε γενικότερο επίπεδο σχετικά με την ασιατική αγορά ο κ. Κουτσολιούτσος γνωστοποίησε ότι για το 2010, η Ασία συνεισέφερε 37% των πωλήσεων του ομίλου και προέβλεψε ότι, το ποσοστό αυτό πρόκειται να αυξηθεί εντός των επόμενων ετών.

Στ. Μαλαίνου

[email protected]


Τελευταία τροποποίηση στις 09:05 - 21 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.