ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νωρίτερα η εφαρμογή του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης της ΕΕ

21:21 - 23 Σεπ 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Ένα χρόνο νωρίτερα πιθανόν θα τεθεί σε εφαρμογή ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης της ΕΕ, ο ESM, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, οι Ευρωπαίοι θα εξετάσουν την επόμενη εβδομάδα τα πλεονεκτήματα ενεργοποίησης του μηχανισμού τον Ιούλιο του 2012, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο.

 

Ρεν: Έτοιμος μέσα Οκτωβρίου ο νέος μηχανισμός Στήριξης

 

Tην ανάγκη να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί, επισήμανε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ολι Ρεν, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, προσθέτοντας ότι οι χώρες-μέλη εργάζονται αδιάκοπα για την εξεύρεση λύσης και δηλώνοντας πεπεισμένος πως τελικά θα αντιμετωπιστεί η κρίση, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνος, καθώς η δομή της Ευρωζώνης με τα 17 μέλη της, είναι περίπλοκη.

Στη συνέντευξή του ο Ολι Ρεν ανέφερε πως ο νέος Μηχανισμός Στήριξης θα είναι έτοιμος στα μέσα Οκτωβρίου και θα ακολουθήσει το επόμενο βήμα, ένας καλύτερος συντονισμός της οικονομικής πολιτικής, ώστε να υπάρξει μέριμνα για τη σταθερότητα και την προώθηση της απασχόλησης.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος διαφώνησε με τις επιφυλάξεις που είχε διατυπώσει σε χθεσινή συνέντευξή του, επίσης στην Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο διεθνώς γνωστός οικονομολόγος και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ, Τζόζεφ Στίγκλιτς, ως προς την επιβίωση του ευρώ, χαρακτηρίζοντάς τες ακραίες και υπερβολικές.

Διαφώνησε επίσης και με τη θέση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι θα χρειαστούν 300 δισεκατομμύρια ευρώ για την αναχρηματοδότηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν συμφωνούμε με το ποσό αλλά με το στόχο και προσθέτοντας ότι πρόκειται για διαδικασία σε εξέλιξη και ήδη καταβάλλονται προσπάθειες για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:32 - 23 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.