ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα κανάλια αντί για το υπ. Οικονομικών καταλήγουν τα sms για την εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων !

21:30 - 30 Σεπ 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Νέα γκάφα του υπ. Οικονομικών, αυτή τη φορά με τα sms που καλούνται να αποστείλουν άνεργοι, πολύτεκνοι, και άτομα με ειδικές ανάγκες, στο πενταψήφιο 54160 προκειμένου να εξαιρεθούν του τέλους ακινήτων ή να έχουν την μίνιμουμ επιβάρυνση.
Αιτία, η απουσία αναλυτικών παραδειγμάτων στη προχθεσινή ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών για τον ακριβή τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναγράψουν τα στοιχεία τους στο sms, θέμα που μάλιστα προκάλεσε τριβές ανάμεσα στον κ. Οικονόμου και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί χρησιμοποιούν τον ίδιο πενταψήφιο αριθμό για την λήψη μηνυμάτων, είχε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες αριθμός μηνυμάτων αντί να φτάσουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να καταλήξουν στα… κανάλια.

Όπως αποκαλύφθηκε προ ημερών, ο κ. Βενιζέλος είχε ζητήσει να συμπεριληφθούν στην ανακοίνωση παραδείγματα για τον τρόπο αποστολής των sms, κάτι για το οποίο είχε αρνηθεί ο κ. Οικονόμου, με αποτέλεσμα το δελτίο τύπου του υπουργείου να διανεμηθεί χωρίς αυτά.

Σύμφωνα με την επίμαχη ανακοίνωση, όσοι έχουν δικαίωμα εξαίρεσης θα πρέπει να αποστείλουν sms στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους, αφήνοντας ανάμεσα στον ΑΦΜ και τον αριθμό παροχής τους ένα κενό.

Το λάθος που έκαναν πολλοί φορολογούμενοι ήταν ότι αντί να ξεκινήσουν το μήνυμα τους με τα γράμματα ΕΤΑ, εκείνοι ανέγραφαν το ονοματεπώνυμο τους. Επιπλέον, πολλοί ανέγραφαν και τα 12 ψηφία του αριθμού παροχής τους, αντί για τα οκτώ μόνο, που τους υπεδείκνυε το υπουργείο, σε εικόνα λογαριασμού της ΔΕΗ που συνόδευε την ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:17 - 01 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.