ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεν: Να εγκαταλειφθεί η αρχή ομοφωνίας στην ΕΕ...

11:48 - 07 Οκτ 2011
stavroula

Από stavroula

Την εγκατάλειψη της αρχής της ομοφωνίας κατά τη διάρκεια της λήψης αποφάσεων από την ΕΕ προτείνει ο Κομισιάριος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, κ. Όλι Ρεν, με σκοπό την επίσπευση της αντιμετώπισης της ευρωπαικής κρίσης χρέους.
Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, ανεπαρκείς είναι οι νέες μεταρρυθμίσεις οικονομικής διακυβέρνησης που συμφωνήθηκαν στην ΕΕ.

«Για να είμαι ειλικρινής, αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αρκετές. Πρέπει να μπορούμε να παρέμβουμε στα δημοσιονομικά των χωρών-μελών με πιο αποφασιστικό τρόπο» δήλωσε ο κ. Ρεν σε ομιλία του στο Ελσίνκι και συμπλήρωσε: «Πρέπει επίσης να υπάρξει συμβιβασμός ως προς την αρχή της ομοφωνίας, ειδικότερα όταν απαιτούνται γρήγορες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεν βλέπω άλλη επιλογή».

Παράλληλα, ο κ. Ρεν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που  θα παραστούν στις συνόδους κορυφής του Οκτωβρίου θα αποφασίσουν τον τρόπο ενίσχυσης των τραπεζών.

Όπως ανέφερε ο Κομισιάριος Επίτροπος, όλες οι χώρες με  αξιολόγηση ΑΑΑ και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να  ενισχύσουν τις τράπεζές τους μέσω των αγορών ή με δική τους στήριξη.

"Είμαι αισιόδοξος ότι τουλάχιστον όλες οι χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ και οι  περισσότερες χώρες της ΕΕ μπορούν (να ενισχύσουν τις τράπεζές τους) είτε μέσω  των αγορών, είτε μέσω δικών τους κεφαλαίων", είπε.

Ο κ. Ρεν είπε επίσης ότι το EFSF θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση  των τραπεζών ως ύστατη λύση.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:52 - 07 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.