ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρανίδι: Μία offshore ανά 25 κατοίκους!

15:26 - 11 Οκτ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Την ίδια ώρα στη δέσμευση 140 τραπεζικών λογαριασμών ύψους 150 εκατ. ευρώ έχει προχωρήσει το ΣΔΟΕ, ενώ παράπονα διατυπώνονται για τη συνεργασία με τις τράπεζες.
Σε έναν "φορολογικό παράδεισο" είχε μετατραπεί το Κρανίδι Αργολίδας,κοντά στο Πορτο Χέλι και απέναντι από τις Σπέτσες, όπου το ΣΔΟΕ εντόπισε περισσότερες από 200 offshore.

Αυτό οφείλεται στις "κρυφές" αγοραπωλησίες γης μεγάλης αξίας και μισθώσεις ακίνητων, που αναλάμβαναν οι εν λόγω εταιρείες υποπίπτοντας σε σωρεία φορολογικών παραβάσεων.

Στο Κρανίδι των 5.000 κατοίκων και των 200 offshore (104 παραμένουν ενεργές) υπηρετούν μόλις...δύο εφοριακοί.

Η καταγραφή των offshore εταιριών στη χώρα μας δεν είναι εύκολη υπόθεση και ο έλεγχος στον τομέα των επιχειρήσεων προϋποθέτει παγκόσμια συνεργασία, δήλωσε στον 9,84 ο πρώην διευθυντής Οικονομικών Ερευνών του ΣΔΟΕ Παναγιώτης Δουβής και πρόσθεσε ότι, είναι σχεδόν άγνωστα τα μεγέθη στη χώρα μας.

«Υπάρχει σταδιακός έλεγχος. Το 2003 ξεκίνησε η πρώτη καταγραφή ακινήτων, που ήταν το 3% με 15%. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν εξαιρεθεί τα ακίνητα που αποκτήθηκαν με ναυτιλιακό κεφάλαιο. Στον τομέα των ακινήτων μπορεί να γίνει έλεγχος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δουβής.

Παράλληλα, απέδωσε την «άνθιση» των offshore στη χώρα μας στο γεγονός ότι, η φορολογική επιβάρυνση που φτάνει και το 40% στην Ελλάδα είναι «υπερβολική».

Δέσμευση 140 τραπεζικών λογαριασμών ύψους 150 εκατ. ευρώ - Παράπονα για τη συνεργασία με τις τράπεζες

Στη δέσμευση 140 τραπεζικών λογαριασμών ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ έχει προχωρήσει το ΣΔΟΕ, όπως αποκάλυψε την Τρίτη, το στέλεχος του Σώματος Νικόλαος Λέκκας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84.

Ο κ. Λέκκας επέμεινε ότι οι τράπεζες δεν τροφοδοτούν σωστά και εγκαίρως το ΣΔΟΕ, καθυστερώντας έως και 12 μήνες την αποστολή στοιχείων.







Τελευταία τροποποίηση στις 20:27 - 11 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.