ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρισέ: "Η ΕΚΤ έχει φτάσει στα όρια της με την Ελλάδα"!

10:33 - 14 Οκτ 2011
stavroula

Από stavroula

Σε περίπτωση χρεοκοπίας η ΕΚΤ θα βάλει "μπλόκο" στην άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.
Στα όρια της έχει φτάσει η ΕΚΤ ως προ τι μπορεί πλέον να κάνει με την Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στους Financial Times, ο κ. Τρισέ επανέλαβε το "μπλόκο" της ΕΚΤ στην άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, τονίζοντας ότι εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε χρεοκοπία, η ΕΚΤ δεν θα μπορεί πλέον να δέχεται τα κρατικά της ομόλογα ως collateral από τις ελληνικές τράπεζες.

"Σε μια τέτοια περίπτωση, οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να στηρίξουν το χρηματοοικονομικό σύστημα για να αποτρέψουν μια οικονομική καταστροφή", δήλωσε ο κ. Τρισέ.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ΕΚΤ δεν θα υποστηρίξει μέτρα που ουσιαστικά κρύβουν την ανευθυνότητα των πολιτικών αρχηγών ως προς τα δημοσιονομικά της κάθε χώρας της ευρωπεριφέρειας, δηλώνοντας ότι η Τράπεζα έχει κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τα υπερχρεωμένα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης.

Ακόμη, τόνισε πως η ΕΚΤ δεν θα δράσει ως δανειστής της τελευταίας στιγμής για τις κυβερνήσεις όπως το EFSF θα πρέπει να κάνει στο μέλλον. Ο ίδιος ζήτησε από τις κυβερνήσεις να δράσουν για να αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατό την αξιοπιστία του κρατικού χρέους και να πετύχουν τους δημοσιονομικούς στόχους που τέθηκαν στις 21 Ιουλίου.
Τελευταία τροποποίηση στις 18:37 - 14 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.