ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BlackRock: Παραμένει το ενδεχόμενο προσωρινής κρατικοποίησης των ελληνικών τραπεζών

10:30 - 17 Οκτ 2011
stavroula

Από stavroula

«Οι τράπεζες δεν µπορούν µόνες τους να αναζητήσουν κεφάλαια. Σε πολλές περιπτώσεις αισθάνονται ότι είναι εξαρτηµένες από την ΕΚΤ. Αυτά τα δύο γεγονότα δεν είναι ευτυχή αλλά είναι πραγµατικότητα. Και µια φυσική συνέπεια είναι ότι κρατικά κεφάλαια πρέπει να δοθούν στις τράπεζες και ότι οι κυβερνήσεις θα αποκτήσουν µερίδιο σε αυτές ώστε να αποκατασταθεί η βιωσιµότητά τους και στη συνέχεια να ιδιωτικοποιηθούν και πάλι. Αυτό δεν αφορά µόνο την Ελλάδα, δείτε τι έγινε στη Βρετανία µε τη Royal Bank of Scotland».
Αυτό δήλωσε Κρέιγκ Φίλιπς, επικεφαλής της Συµβουλευτικής Οµάδας για τις Χρηµατοοικονοµικές Αγορές του τµήµατος της BlackRock Solutions, σε συνέντευξη του στο Βήμα την Κυριακή, επισημαίνοντας ότι το ενδεχόμενο της προσωρινής κρατικοποίησης ορισμένων τραπεζών ολοένα και κερδίζει ψήφους.

Σύμφωνα με το Φίλιπς, τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν οι τράπεζες σε όλη την Ευρώπη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η Ισπανία έχει μεγαλύτερη έκθεση σε ομόλογα από την Ελλάδα.

Τονίζει. όμως, ότι η αστάθεια στις τράπεζες, θα εξακολουθεί να "ταλανίζει" τον κλάδο, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει υγιής οικονομία χωρίς υγιές τραπεζικό σύστημα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.