ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Noyer (EKT): Να αυξήσουν τη συμμετοχή τους οι ιδιώτες - Θα αντέξουν το haircut οι γαλλικές τράπεζες

10:37 - 17 Οκτ 2011
stavroula

Από stavroula

Οι πιστωτές είναι αναγκαίο να αυξήσουν τη συμμετοχή τους, προκειμένου να συμβάλλουν στη μείωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε το εκτελεστικό μέλος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, κ. C. Noyer.
Μιλώντας το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5Monde, ο Noyer χαρακτήρισε "ανεξήγητη" τη στάση των χρηματαγορών απέναντι στην Ελλάδα, τασσόμενος κατά της υποχρεωτικής χρεοκοπίας για τη χώρα.

Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο πτώχευσης για την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία και επεσήμανε ότι οι γαλλικές τράπεζες θα αντέξουν ένα πιθανό "κούρεμα" στα ελληνικά ομόλογα, δεδομένης, ωστόσο, της κεφαλαιακής ενίσχυσης.

"Η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για τις γαλλικές τράπεζες. Η έκθεση τους είναι μικρότερη και από το μισό της κερδοφορίας τους. Πιο συγκεκριμένα, είναι 8 δις. ευρώ, ενώ το πρώτο 6μηνο του έτους η κερδοφορία τους ξεπέρασε τα 11 δις. ευρώ. Επομένως, οι γαλλικές τράπεζες είναι ικανές να απορροφήσουν τις ζημιές από μια μεγαλύτερη συμμετοχή στη μείωση του χρέους της Ελλάδας", πρόσθεσε ο ίδιος.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.