ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Άνοιξαν οι προσφορές για τη μονάδα της Πτολεμαϊδας

17:39 - 24 Οκτ 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Aνοιξαν σήμερα οι προσφορές για την κατασκευή της 5ης λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, από τις δύο Κοινοπραξίες που συμμετείχαν στο σχετικό διαγωνισμό.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ:

-Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με υπεργολάβους τις εταιρείες Hitachi Power Europe GmbH, Hitachi Ltd Ιαπωνίας και την Hamon Environmental GmbH προσέφερε συνολικό τίμημα 1.394.634.137,82 ευρώ. Η προσφορά αφορά σε μονάδα εγκατεστημένης ισχύος 660 μεγαβάτ.

-Ο Όμιλος Εταιρειών Alstom Power System S.A., Alstom Power Systems GmbH, Alstom Hellas Α.E., METKA A.E. και DAMCΟ Energy Α.Ε. με επικεφαλής την Alstom Power Systems S.A. και με υπεργολάβους τις εταιρείες Alstom Power Steam Turbines, Alstom Power India και Alstom Power Italia προσέφερε συνολικό τίμημα 1.557.786.200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ποσού 46.398.200 ευρώ που αντιστοιχεί στην τιμολόγηση των τεχνικών αποκλίσεων). Η προσφορά αφορά σε μονάδα εγκατεστημένης ισχύος 598,9 MW.

Ο διαγωνισμός αφορούσε την μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία λιγνιτικής μονάδας ισχύος 550-660 μεγαβάτ με δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 μεγαβάτ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1,32 δις. Ευρώ.
Θα ακολουθήσει η επιλογή του αναδόχου σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει η διακήρυξη.

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι η νέα μονάδα θα διαθέτει εξοπλισμό της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας, θα υποκαταστήσει παλιές, ρυπογόνες και υψηλού λειτουργικού κόστους μονάδες, καθώς και ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά έργα της χώρας στην παρούσα φάση και αναμένεται να συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, στην αύξηση της απασχόλησης και στην αξιοποίηση των εθνικών ενεργειακών πόρων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.