ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο κόμμα των «αρίστων» στα σκαριά;

01:56 - 25 Οκτ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Την ίδρυση «ομίλου πολιτικού προβληματισμού» πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα από το Μουσείο Μπενάκη, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος είχε παραιτηθεί το περασμένο καλοκαίρι από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Στόχος του Ομίλου, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση,η είναι «να συμβάλλει στο διάλογο και τη δράση για το δημιουργικό ξεπέρασμα της κρίσης και την προκοπή της χώρας».
Τη σχετική πρόσκληση, συνυπογράφουν, διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Γιάννης Στουρνάρας, ο Απόστολος Δοξιάδης, συγγραφέας του μπεστ-σέλερ στη λίστα των New York Times, «Logicomix», ο γνωστός οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, οι καθηγητές πανεπιστημίου Νίκος Μαραντζίδης, Ανδρέας Πανταζόπουλος και Χαρίδημος Τσούκας, η ιδιοκτήτρια των εκδόσεων «Ικαρος», Κατερίνα Καρύδη, οι αγρότες Θανάσης Βακάλης και Πανουργιάς Πανουργιάς, ο δικηγόρος Ξενοφών Γιαταγάνας, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Ε.Ε και ο δημοσιογράφος της Καθημερινής και της Lifo, Δημήτρης Ρηγόπουλος.

Μολονότι είναι ίσως νωρίς να μιλήσουμε για κόμμα, είναι εμφανές ότι κάτι τέτοιο κυοφορείται. Εξάλλου η φημολογία για δημιουργία πολιτικής κίνησης αποτελούμενης από «αρίστους» (καθηγητές, τεχνοκράτες, στελέχη του ιδιωτικού τομέα) οργίαζε εδώ και αρκετές ημέρες. Είναι άγνωστο ακόμη αν επικεφαλής της κίνησης θα τεθεί «ex officio» ο κ. Φλωρίδης, ή αν θα υπάρξουν εκπλήξεις...

Νικ Μαλ.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:08 - 25 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.