ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Προαποφασισμένο" το κούρεμα 60% σύμφωνα με Βέλγο ευρωβουλευτή!

18:53 - 25 Οκτ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Στο 60% θα είναι το ύψους του ελληνικού κουρέματος σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή κ. Γκυ Φέρχοφσταντ που βασίζει τα λεγόμενα του σε σχέδιο απόφασης, που θ' ανακοινωθεί αύριο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής επέδειξε στην Ολομέλεια αντίγραφο του σχετικού εγγράφου που, όπως κατήγγειλε, έχει έκταση δυόμισι σελίδων και, αντί να κοινοποιηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, κυκλοφορεί στους διαδρόμους της γερμανικής βουλής.

Στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής κυριάρχησε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους και η σωτηρία της Ελλάδος.

Ο επικεφαλής της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, κ.Λόταρ Μπίνσκυ, υπερθερθεμάτισε στις αποκαλύψεις Φέρχοφσταντ, λέγοντας ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι ήδη προαποφασισμένο, διερωτώμενος όμως αν μία τέτοια απόφαση, θα πρέπει να προκαλέσει ανησυχία στους Έλληνες καταθέτες και τους ασφαλισμένους των Ταμείων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η συμπρόεδρος των Πρασίνων κυρία Ρεμπέκα Χαρμς εξέφρασε την ελπίδα το κούρεμα του ελληνικού χρέους να ξεπεράσει το 50%, υπογραμμίζοντας, ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώθηκε εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν σε κοινοτικό επίπεδο.

''Κάναμε ότι χειρότερο μπορούσαμε να κάνουνε για την Ελλάδα'', είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να υιοθετήσουν άμεσα ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.

Υπέρ της εξεύρεσης μόνιμης λύσης στο πρόβλημα της Ελλάδος τάχθηκε και η Ολλανδή ευρωβουλευτής κυρία Κόριεν Γούρντμαν, που μίλησε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού-Λαϊκού
Κόμματος και υπογράμμισε ότι, στο ενδεχόμενο ενός πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος επέκτασης της κρίσης σ' όλη την ευρωζώνη.

Σε πρώτη προτεραιότητα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ανήγαγε το θέμα της σωτηρίας της Ελλάδος και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Γερζί Μπούζεκ, κατά την εισαγωγική του ομιλία, πριν την έναρξη της σχετικής συζήτησης.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:41 - 25 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.