ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΑ: Το ποσό των 106,4 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι τράπεζες για την επανακεφαλαιοποίησή τους

10:55 - 27 Οκτ 2011
stavroula

Από stavroula

To συνολικό ποσό των 106,4 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι τράπεζες για την επανανακεφαλαιοποίησή τους, σύμφωνα με την Ευρωπαική Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ).
Ειδικότερα, η ΕΒΑ αναφέρει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια 30 δισ. ευρώ, τα οποία, όπως επισημαίνει, καλύπτονται από το πρόγραμμα διάσωσης.

Οι ισπανικές θα χρειαστούν 26 δισ. ευρώ και οι ιταλικές 14,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις κεφαλαιακές ανάγκες που έχει η κάθε χώρα.

Ο γαλλικός, πορτογαλικός και γερμανικός τραπεζικός τομέας θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλια ύψους από 5 δισ. ευρώ έως και 9 δισ. ευρώ έκαστος. Αναφορικά με τις τράπεζες της Ιρλανδίας και της Μ. Βρετανίας, η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή σημειώνει ότι διαθέτουν επαρκή κεφάλαια.

Όπως υπογραμμίζει η EBA, οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα πρέπει να καλυφθούν από κεφάλαια «υψηλής ποιότητας», ενώ όσες τράπεζες δεχθούν κρατική ενίσχυση για την επανακεφαλαιοποίησή τους θα πρέπει να διακόψουν την διανομή μερισμάτων στους μετόχους τους και τη προσφορά μπόνους στα στελέχη τους.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.