ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας - Μάνος: Πρωτοβουλία ΚΑΠΑ για τη μείωση του ελληνικού χρέους

16:39 - 31 Οκτ 2011
stavroula

Από stavroula

Η πρωτοβουλία ΚΑΠΑ (Κρατική Ακίνητη Περιουσία- Προστασία Αξιοποίηση) στην οποία συμμετέχουν ο τέως υπουργός Στέφανος Μάνος και ο διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλλάς" τις προτάσεις της για τη μείωση του ελληνικού χρέους και την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο την άμεση ορθολογιστική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Στο σχέδιο "Αρχιμήδης" της ΚΑΠΑ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη συγκέντρωση των κινητών και ακινήτων αξιών του δημοσίου και ο διαχωρισμός τους σε τρεις κατηγορίες.

    Η πρόταση της ΚΑΠΑ προβλέπει τη σύσταση εταιρίας η οποία θα αναλάβει να διαχειριστεί την ακίνητη περιουσία του δημοσίου με βασικό μέτοχο ευρωπαϊκό φορέα που ήδη υπάρχει (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θυγατρική του EFSF) ή τη δημιουργία άλλου ευρωπαϊκού φορέα.

    Σύμφωνα με τις προτάσεις της ΚΑΠΑ επιτεύξιμος στόχος είναι η άμεση εκταμίευση ποσού ύψους 75 δισ. ευρώ από τα συνολικά 150 δισ. ευρώ που υπολογίζονται ότι μπορεί να αντληθούν από την εφαρμογή της πρότασης σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:25 - 31 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.