ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικά τα σχόλια των ξένων ΜΜΕ για το ελληνικό δημοψήφισμα

01:31 - 01 Νοε 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης στο άκουσμα της διενέργειας δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τη νέα δανειακή σύμβαση που αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Η γερμανική Handelsblatt αναφέρει ότι η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτειες, ύστερα από την απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού να διοργανώσει δημοψήφισμα

«Η Ελλάδα έδειχνε ότι σώθηκε με τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής την Τετάρτη, αλλά η ριψοκίνδυνη επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να τινάξει την εφαρμογή της στον αέρα», τονίζει ο ανταποκριτής της Handelsblatt.

Ως κίνηση υψηλού ρίσκου, χαρακτηρίζει η αμερικάνικη εφημερίδα New York Times την απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού να φέρει την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης σε δημοψήφισμα.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αποφάσισε σήμερα να διοργανώσει, η ταλαιπωρημένη χώρα του, δημοψήφισμα με ερώτημα την νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για το χρέος», αναφέρει η αμερικάνικη εφημερίδα. «Η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης, παίζεται στον τζόγο από τον Έλληνα πρωθυπουργό», συμπληρώνει η NYT.

Ο έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να διοργανώσει δημοψήφισμα, για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, τη στιγμή που η κοινή γνώμη κρίνει αρνητικά τη νέα προσπάθεια διάσωσης για την Ελλάδα, μετέδωσε το BBC.

«Το ερώτημα είναι παρόμοιο, του να ρωτάς τις γαλοπούλες, αν θέλουν να ψηθούν τα Χριστούγεννα» ήταν το καυστικό σχόλιο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Το BBC αναφέρει ότι, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι Έλληνες κρίνουν αρνητικά την ευρωπαϊκή απόφαση για τη διάσωση της Ελλάδας. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός επιλέγει να πάει σε δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι εμπιστεύεται την κρίση του ελληνικού λαού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.