ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο χτύπημα δέχτηκαν στις καταθέσεις τους οι τράπεζες

02:27 - 03 Νοε 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Ποιος έκανε χρήση του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας, του γνωστού ELA

Ακόμη χειρότερα αναμένεται να είναι τα στοιχεία που ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος για την πορεία των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν και τα στοιχεία για την χρήση του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας, του γνωστού ELA.

Το κλίμα του τελευταίου μήνα σε τίποτα πλέον δε θυμίζει την δειλή τάση που παρατηρήθηκε στην αγορά μετά την συμφωνία της 21ης Ιουλίου και οδήγησε στην επιστροφή μικρού τμήματος των καταθέσεων που είχαν διαρρεύσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Αύγουστο ήταν αυξημένες κατά 1,446 δισ. ευρώ. Το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο τέλος Αυγούστου σε 188,6 δισ. ευρώ έναντι 187,217 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουλίου εμφανίζοντας αύξηση κατά 1,446 δισ. ευρώ.

Οι αριθμοί αυτοί αντανακλούν κατά κύριο λόγο την επιστροφή των καταθέσεων από τα νοικοκυριά οι οποίες διαμορφώθηκαν στο τέλος Αυγούστου σε 157,1 δισ. ευρώ και ήταν αυξημένες κατά 869 εκατ. ευρω σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:42 - 03 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.