ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο "αδύναμος κρίκος" της Alapis και η σχέση του με Roland Berger, Κρατικά Λαχεία και...Εθνική Λυρική Σκηνή

02:19 - 08 Νοε 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Ο κ. Κ. Αλατζάς ανέλαβε όπως αναμενόταν καθήκοντα αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στη θέση του κ. Ν. Μουρκογιάννη και πλέον εκπροσωπεί και δεσμεύει την Alapis με την υπογραφή του.
Η "καθαίρεση" του κ.Μουρκογιάννη με απόφαση του ΔΣ της 3ης Οκτωβρίου είχε πυροδοτήσει τη φημολογία πως οι μέτοχοι εξωθούν τον κ.Μουρκογιάννη σε παραίτηση, επιρρίπτοντας του ευθύνες και θεωρώντας τον αντικαταστάση του κ.Αλατζά ως τον άνθρωπο που θα ανορθώσει την εταιρεία.

Ο κ.Μουρκογιάννης εμφανίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Alapis το φετινό Σεπτέμβριο όταν και ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για να ανασυγκροτήσει την τράπεζα.

Τρεις μέρες πριν, στις 31 Αυγούστου, είχε ανακοινώσει ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα, ότι αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή Στρατηγικών Ανασυγκροτήσεων της γερμανικής εταιρείας Roland Berger Strategy Consultants GmbH, με έδρα το Βερολίνο και την Αθήνα.

Πρόκειται για την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το σχέδιο «Εύρηκα»,το οποίο προέβλεπε την εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε μία εταιρεία holding στο Λουξεμβούργο έναντι 125 δις.ευρώ. Η ίδια εταιρεία ανέλαβε στις αρχές Οκτωβρίου την πρώτη της δουλειά στις ιδιωτικοποιήσεις, αναλαμβάνοντας καθήκοντα τεχνικού συμβούλου στο project της αξιοποίησης των δικαιωμάτων του Δημοσίου στα κρατικά λαχεία, συμπεριλαμβανομένου του στιγμιαίου κρατικού λαχείου(Ξυστό).

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ.Μουρκογιάννη πριν από ενάμιση χρόνο στο πόστο του προέδρου της Λυρικής Σκηνής, ενώ με τον κ.Γερουλάνο μοιράζονταν τον κοινό γερμανοελβετό «μέντορα» Egon Zehnder, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας που είναι από τις μεγαλύτερες διεθνώς στη στελέχωση οργανισμών και εταιρειών.

Ο κ.Νίκος Μουρκογιάννης απέκτησε τον μεταπτυχιακό του τίτλο MBA από το Harvard Business School ενώ έχει επίσης σπουδάσει Πολιτική Οικονομία και Κυβερνητική στο Kennedy School of Government του Harvard, αφού έλαβε πριν πτυχίο νομικής (LLB) από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί για την εταιρεία Monitor επί 12 συναπτά έτη, όπου ανελίχθηκε στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου των δραστηριοτήτων της Monitor σε Ευρώπη, Αφρική και Ευρασία.

Δ.Κ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.