ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mεγάλο "ντου" στις τηλεφωνικές συνδέσεις - Κόβουν ακόμα και το σταθερό!

03:20 - 17 Νοε 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

"Κουρεύουν" τη σταθερή τηλεφωνική σύνδεση οι επιχειρήσεις και την κινητή τα νοικοκυριά.
Την πλήρη "ένδεια" αντανακλά η "χασούρα" 113.268 σταθερών τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων που έχει προκύψει από τις αρχές του τρέχοντος έτους και η οποία αφορά κυρίως τον επιχειρηματικό κόσμο...

Αυτό σημαίνει ότι η μία μετά την άλλη επιχείρηση προχωρά σε haircut της σταθερής τηλεφωνικής της σύνδεσης είτε λόγω σημαντικής έλλειψης ρευστού, η οποία δεν της επιτρέπει την ύπαρξη και σταθερού αλλά και κινητού τηλεφώνου συγχρόνως, είτε λόγω... άρθρου 99, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αυξημένο το ποσοστό των επιχειρήσεων όλων των κλάδων που καταλήγουν στο... σφυρί, αφού κηρύττουν πτώχευση.

Στοιχεία του ΟΤΕ, πάντως, αναφέρουν ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου στις 5.123.274 ανέρχονταν οι σταθερές συνδέσεις.

Παράγοντες του κλάδου επισημαίνουν ότι όσον αφορά τα ελληνικά νοικοκυριά... τα πράγματα διαφέρουν. Σε αυτή την περίπτωση,
παρατηρείται αύξηση των πελατών που επιθυμούν να κόψουν την κινητή σύνδεση παρά τη σταθερή. Λογικό, υποστηρίζουν κύκλοι της εν λόγω αγοράς, αφού με μία σταθερή σύνδεση - σε οποιαδήποτε από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου - ο πελάτης έχει τη δυνατότητα σε ένα μόνο φθηνό "πακέτο" να καλύψει τόσο τις χρεώσεις προς σταθερά, όσο σε κινητά και υπεραστικά, ταυτόχρονα με τη σύνδεση στο internet.

Στον αντίποδα, η πλειονότητα των πελατών προβαίνει σε ολοκληρωτικό "κούρεμα" της κινητής του σύνδεσης και επιλέγει τη λύση της καρτοκινητής ακόμα και με μόλις 5 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δωρεάν κλήσεις προς κινητά ιδίας σύνδεσης.

Όπως επισημαίνουν στο "R" κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη, η τάση των Ελλήνων καταναλωτών να περικόπτουν ο,τιδήποτε τους φέρνει επιπρόσθετο "βάρος", είναι απόρροια του οξύμωρου ελληνικού φαινομένου "χαμηλό εισόδημα, υψηλό κόστος ζωής", πόσο μάλλον για μία 4μελής οικογένεια, με ιδιαίτερα αυξημένα έξοδα και σταθερά αν όχι μειωμένα έσοδα, η οποία θα πρέπει να καταβάλει υπέρογκα ποσά το μήνα ή το δίμηνο για σταθερό και κινητά...

Μόνο το 15% των ελληνικών νοικοκυριών κατέχει κινητή σύνδεση πλέον, ενώ το 78% κατέχει σταθερή, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.

Αρμόδιοι του κλάδου τονίζουν, πάντως, πως ενώ κάποτε η μόδα του κινητού και κυρίως ενός εντυπωσιακού μοντέλου δεν είχε αφήσει κανέναν Έλληνα ανεπηρέαστο, σήμερα δεδομένων των καιρών αποτελεί μακρινό παρελθόν, αφού ούτε οι προσφορές δεν ελκύουν πια πελάτες.

Σταυρούλα Μαλαίνου
[email protected]
Τελευταία τροποποίηση στις 14:32 - 17 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.