ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυστικό γερμανικό σχέδιο για εκποίηση των "ασημικών" χρεωμένων χωρών από ευρωπαϊκό "ΔΝΤ"!

11:55 - 18 Νοε 2011
stavroula

Από stavroula

Στα "χέρια" της επιθυμεί να πάρει τον οικονομικό έλεγχο της ΕΕ η Γερμανία. Σημερινό δημοσίευμα της Telegraph, επικαλούμενο έγκυρες πηγές από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσανατολίζεται προς την ίδρυση ενός "υπερκράτους", με έδρα στις Βρυξέλλες, το οποίο θα ελέγχει τα οικονομικά των υπερχρεωμένων κρατών - μελών της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, στα σχέδια περιλαμβάνεται και η προοπτική της πτώχευσης μεγάλων χωρών, σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η σωτηρία της.

Στην κατοχή της Telegraph περιήλθε ένα 6σέλιδο εμπιστευτικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο περιλαμβάνει σχέδιο για τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, με ευρείες αρμοδιότητες, όπως ο πλήρης δημοσιονομικός έλεγχος υπερχρεωμένης χώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία προωθεί την ιδέα ότι τα ευρωπαϊκά οικονομικά όργανα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης σε χώρες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, προκειμένου να προστατευθεί το ευρώ.

Στη βάση αυτών των αρχών, το γερμανικό σχέδιο προβλέπει την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), που ενεργοποιείται στα τέλη του 2012, σε ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ, δηλαδή σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα μπορεί να αναλάβει τον πλήρη δημοσιονομικό έλεγχο μιας υπερχρεωμένης χώρας, συμπεριλαμβανομένου της εκκαθάρισής της, δηλαδή της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της.

Το γερμανικό σχέδιο έχει ως αφετηρία την επιβολή «αυτόματων κυρώσεων» σε χώρες - μέλη που έχουν ελλείμματα εκτός των συμφωνηθέντων με την Κομισιόν.

Το Βερολίνο θέλει την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσων παραβιάζουν συστηματικά τους κανονισμούς που διέπουν την Ευρωζώνη.

Οι κυρώσεις διαβαθμίζονται από πρόστιμα έως απώλεια της κυριαρχίας επί της κατάρτισης του προϋπολογισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα έχει «πραγματική δυνατότητα παρέμβασης» στους προϋπολογισμούς των χωρών που έχουν λάβει στήριξη από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:47 - 18 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.