ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάνει πίσω το Δημόσιο στη συγχώνευση Τ.Τ. - Τ-Βank;

10:10 - 23 Νοε 2011
stavroula

Από stavroula

Αναβλήθηκε για τρίτη συνεχή φορά η γενική συνέλευση των μετοχών... λόγω μειωμένης απαρτίας. Απουσιάζε το Δημόσιο, το οποίο συμμετέχει στο ΤΤ με ποσοστό 34%. Στον αέρα το deal!
Από αναβολή σε αναβολή η συγχώνευση της TBank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις βρίσκεται στον αέρα. Χθες, Τρίτη, αναβλήθηκε για τρίτη σε σειρά φορά η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΤΤ λόγω μειωμένης απαρτίας, μόλις 18,3%, καθώς το Δημόσιο, το οποίο σημειωτεόν συμμετέχει με ποσοστό περίπου κατά 34% στο ΤΤ, απουσίαζε, γεγονός το οποίο εγείρει πολλαπλά ερωτηματικά ως προς τη στάση του ως προς τη σύμπραξη των δύο τραπεζικών ομίλων. Και αυτό γιατί η απουσία του Δημοσίου στη χθεσινή συνέλευση αποδεικνύει ότι δεν θέλει να λάβει καμία σχετική απόφαση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΤ κ. Κλέων Παπαδόπουλος, τόνισε χθες στην ομιλία του προς τους μετόχους ότι η συγκυρία είναι τέτοια, με το PSI σε εξέλιξη και την κρίση παρούσα, που είναι πιθανό να αναδιαμορφώνονται πολλές αποφάσεις ακόμη και στρατηγικής σημασίας.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του προς το επενδυτικό κοινό, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διευκρίνισε χθες ότι ελλείψει απαρτίας δεν ελήφθησαν αποφάσεις για το θέμα της συγχώνευσης του ΤΤ με την T Bank αλλά και το PSI. Στην ανακοίνωση του ΤΤ δεν διευκρινίζεται αν το Δημόσιο συμμετείχε με κάποιο ποσοστό έστω και χαμηλό, π.χ. του 2% ή καθόλου.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι στη γενική συνέλευση νομίμως παρέστησαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 52.187.971 κοινές μετοχές και αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου, επί συνόλου 284.465.964 κοινών μετοχών και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι ποσοστό 18,35%, επί του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Η γενική συνέλευση, λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου και του καταστατικού απαρτίας, δεν προχώρησε στη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων 1ο έως 5ο της ημερήσιας διάταξης, περί συγχώνευσης της Τράπεζας με την T Bank ATE, ενώ για το πρόγραμμα PSI αποφάσισε κατά πλειοψηφία (92,68%) τη μη λήψη απόφασης επί του 7ου θέματος της ημερήσιας διάταξης
Τελευταία τροποποίηση στις 16:34 - 23 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.