ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο στους τρεις Έλληνες φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους

22:50 - 29 Νοε 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Στο 63% έχει αυξηθεί το ποσοστό των Ελλήνων που φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ισπανία ανέρχεται στο 72%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμερου.
Το 76% των Ελλήνων και το 70% των πολιτών στην ΕΕ αποκλείουν το ενδεχόμενο να «ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αν χάσουν τη δουλειά τους». Παράλληλα, το 71% των Ελλήνων και το 72% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι «οι συμβάσεις εργασίας θα πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτες για να ενισχύσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας», ενώ το 65% των συμπολιτών μας και το 34% των υπολοίπων Ευρωπαίων εκτιμούν ότι στη χώρα τους «πολλοί άνθρωποι βγαίνουν πολύ νωρίς στη σύνταξη».

Παράλληλα, το 54% των Ελλήνων και το 52% των πολιτών στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι η ΕΕ έχει θετική επίδραση στην πολιτική απασχόλησης στη χώρα τους, όπως για παράδειγμα στη βοήθεια που δίνεται σε άτομα να βρουν δουλειά.

Τέλος, το 49% των Ελλήνων και το 51% των πολιτών στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι η ΕΕ έχει θετική επίδραση στην κοινωνική πολιτική στη χώρα τους, όπως για παράδειγμα στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.