ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O κ. Γ. Βελέντζας (Folli Follie) υποψήφιος στις εκλογές του ΕΒΕΑ

13:45 - 01 Δεκ 2011
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

Στις Εκλογές του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών 2011 είναι υποψήφιος ο κ. Γιώργος Βελέντζας, Γενικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων ΚΑΕ Folli Follie. Ο κ. Βελέντζας που κέρδισε φέτος τον τίτλο “QUALITY LEADER OF THE YEAR, 2011” απο την ΕΔΕΕ, έχει μια πολύ πετυχημένη καριέρα στη διοίκηση των επιχειρήσεων, αφού εργαζόταν στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών απο όταν η εταιρία ήταν ακόμη κρατική. Στη συνέχεια συνέβαλε σημαντικά στην απογείωση της λειτουργόντας πλέον στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο, αφού πρόκειται για εξαγωγική επιχείρηση.

 Ο Γιώργος Βελέντζας γεννήθηκε στον Τίρναβο Λαρίσης. Είναι παντρεμένος με την Οικονομολόγο Ευαγγελία Βελέντζα και έχει ένα γιο. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟEΕ), Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Διετέλεσε μέλος στο Δ.Σ. της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου και ανώτατο στέλεχος πολλών ελληνικών επιχειρήσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, μέλος της ΕΑΣΕ και της ΕΕΔΕ. Συμμετέχει συχνά σε συζητήσεις για θέματα σχετικά με την εμπορική ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό. Έχει συγγράψει μελέτη για τη Διοικητική Λογιστική και το Management στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εργάζεται στην Εταιρεία «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ Α.Ε.» από το 1980. Από το 1981 διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και από τον Μάιο του 2004 κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Συμμετέχοντας εξαρχής ενεργά στην ανάπτυξη και επέκτασή της εταιρείας, οργάνωσε και έφερε με απόλυτη επιτυχία εις πέρας την εξάπλωση και την ισχυροποίησή της. Η εταιρεία «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ Α.Ε.» πλέον διαθέτει 90 καταστήματα σε 45 σημεία εξόδου από την ελληνική επικράτεια (από 4 που λειτουργούσαν το 1979).

Τα «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ Α.Ε.» με βάση τον έγκυρο ετήσιο οδηγό «The Duty Free & Travel Retail Database & Directory» κατατάσσεται στην 15η θέση παγκοσμίως. Σύμφωνα με την οικονομική επιθεώρηση «European Business Magazine – 2005» κατατάσσεται στην 7η θέση των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων απόδοσης ιδίων κεφαλαίων στην Ευρώπη. Τέλος, το 2007 το ΕΒΕΑ της απένειμε το βραβείο «Εξαγωγικής Δραστηριότητας» για το 2007.

Προς αναγνώριση της γενικότερης θετικής συμβολής του στον κλάδο του ταξιδιωτικού εμπορίου, η JT International τον τίμησε με το «Βραβείο Αναγνώρισης Διεθνούς Προσφοράς στον Κλάδο των Αφορολογήτων». Η ΕΕΔΕ του απένειμε το τίτλο .

Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 01 Δεκ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.