ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έλαμψε το παλλάδιο στο Λονδίνο

19:47 - 02 Δεκ 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Με τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο του τελευταίου μήνα έκλεισαν αυτήν την εβδομάδα τα συμβόλαια του χρυσού στην αγορά του Λονδίνου, βρίσκοντας επιπλέον ερείσματα στην κίνηση των κεντρικών τραπεζών να στηρίξουν τη ρευστότητα των τραπεζών, η οποία έδωσε το σήμα για προστασία έναντι των πληθωριστικών πιέσεων.
Την ίδια ώρα, το παλλάδιο έκλεισε την καλύτερη εβδομάδα την τελευταία τριετία, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που θέλει τα μέταλλα εκτός από το ρόλο του «καταφυγίου» κόντρα στην αβεβαιότητα των χρηματαγορών, να είναι ένα ακόμη ασφαλές μέρος για την προστασία του κεφαλαίου έναντι των προοπτικών για μεγαλύτερο πληθωρισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός κέρδισε 0,24% στα 1.747,94 δολάρια η ουγγιά, κλείνοντας την εβδομάδα με κέρδη που ξεπέρασαν το 4%. Το παλλάδιο έκλεισε στα 647,25 δολάρια από 625,30 δολάρια χτες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδα τα κέρδη που ξεπέρασαν το 5%. Το ασήμι βρέθηκε στα 33,06 δολάρια και στο +1% ενώ η πλατίνα κατέγραψε οριακές απώλειες 0,1% στα 1.553,24 δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Commerzbank, τόσο ο χρυσός όσο και τα υπόλοιπα μέταλλα λειτουργούν ως δείκτες μέτρησης του φόβου στις αγορές, αλλά στην παρούσα φάση δείχνουν και την διάθεση των επενδυτών να αναλάβουν το ρίσκο για άλλες επενδύσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.