ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο "στόχαστρο" ξανά οι συντάξεις - Στα 4,5 δισ. η "τρύπα" των ασφαλιστικών ταμείων

11:09 - 07 Δεκ 2011
stavroula

Από stavroula

Στα 4,5 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί η "τρύπα" των ασφαλιστικών ταμείων φέτος, γεγονός το οποίο θα επηρεάσει το συνταξιοδοτικό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γ. Κουτρουμάνη να περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και την προοπτική βιωσιμότητάς του.

Μάλιστα, στελέχη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης δεν αποκλείουν να υπάρξει νέος ασφαλιστικός νόμος το επόμενο έτος, εκτός από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις κατά 15% μεσοσταθμικά που πρόκειται να ισχύσουν από 1/1/2012.

Ο υπουργός Εργασίας κατά την ομιλία του στη Βουλή, την Τρίτη, επισήμανε ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση». Όπως είπε, οι απώλειες στα έσοδα λόγω της ύφεσης, της ανεργίας και της αδυναμίας των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους φθάνουν σε ετήσια βάση τα 4,5 δισ. ευρώ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το 37% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του.

Ο υπουργός Εργασίας προχωρά στη νομοθετική ρύθμιση για τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων από το νέο έτος και επιβεβαιώνει ότι εξετάζεται το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) να δίνει με προκαταβολή το εφάπαξ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.