ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο Εφραίμ;

03:57 - 27 Δεκ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο ηγούμενος Εφραίμ.
Σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να διακομιστεί την μέχρι το μεσημέρι ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος παραμένει από την παραμονή των Χριστουγέννων φρουρούμενος στο κελί του στον Άγιον Όρος.

Η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου επαναξετάζεται αυή την ώρα, έτσι ώστε να αποφασιστεί αν μπορεί να γίνει η μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής.

Ο ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου διαγνώστηκε με με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου. Η κατάσταση του, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρουσιάζει συαθερή βελτίωση.

Οι συνήγοροι του ηγούμενου Εφραίμ παραπέμπουν στην ιατρική γνωμάτευση, ώστε ο μοναχός να μεταχθεί στις φυλακές, όπως ορίζει ο νόμος και σύμφωνα με το ένταλμα που έχει εκδοθεί σε βάρος του.

Εν τω μεταξύ, σε συνεδρίαση της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Ορους αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής συμπαράστασης στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και στον ηγούμενο Εφραίμ, καθώς και η σύνταξη επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Παγου Ιωάννη Τέντε με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου.

Με τρίτη επιστολή τους στο υπουργείο Εξωτερικών θα εκφράσουν τη δυσφορία της αγιορείτικης ηγεσίας για την μη τήρηση, όπως υποστηρίζουν, των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:17 - 27 Δεκ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.