ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αντίπαλοι Morgan Stanley και Citigroup τώρα συμπορεύονται

11:41 - 03 Αυγ 2006
Tsantilas

Από Tsantilas

Οι έως πρότινος αντίπαλοι, δηλαδή η Citigroup και η Morgan Stanley τώρα είναι σύμμαχοι με κοινό στόχο και σκοπό την επιτυχή έκβαση της δημόσιας εγγραφής της Credit Agricole για την Emporiki Bank.

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες, οι δύο αμερικανικοί οίκοι βρίσκονταν σε αντίπαλα στρατόπεδα, αφού η Citigroup, για λογαριασμό του δημοσίου, επιδίωκε την υψηλότερη δυνατή τιμή για την Emporiki και η Morgan Stanley τη χαμηλότερη για την Credit Agricole.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο ξένων επενδυτικών οίκων ήταν τεράστιες, αφού δεν είναι τυχαίο ότι η Citigroup επιδίωκε για λογαριασμό του δημοσίου να αποκομίσει για την Emporiki περί τα 30 ευρώ ανά μετοχή ενώ η Morgan Stanley περί τα 24 ευρώ.

Οι διαφορές πάντως δεν περιορίζονται μόνο στο τίμημα αλλά και στην συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Έως πρότινος, πολύ απλά συνεργασία δεν υπήρχε, αφού μάλλον η καχυποψία είχε κυριεύσει τις μεταξύ τους σχέσεις.  Τονίζουμε το έως πρότινος, αφού οι συνθήκες έχουν αλλάξει.

Η κατάσταση, λοιπόν, μεταβάλλεται αφού η Citigroup πακολουθεί τις επιταγές του πελάτη της, δηλαδή του δημοσίου και έτσι συγκλίνει με τη Morgan Stanley.

Από την προσέγγιση και τη στρατηγική των δύο οίκων αλλά και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, η Morgan Stanley κινήθηκε πιο ευέλικτα και μάλλον θα τύχει καλύτερης προμήθειας από τον πελάτης της, δηλαδή την Credit Agricole.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.