ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάτη-μαμούθ με επιστροφές φόρων σε αγρότες σε κωμόπολη της Βοιωτίας

13:26 - 10 Ιαν 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Παράνομες επιστροφές ΦΠΑ 10 εκατομμυρίων ευρώ σε αγρότες αποκάλυψε, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, το ΣΔΟΕ,σύμφωνα με το θέμα που αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Pheme.gr.
Πρόκειται για επιστροφές ΦΠΑ που εισπράττονταν βάσει πλαστών και εικονικών τιμολογίων σε αγρότες, στην κοινότητα Άρμα Θηβών Βοιωτίας, που έχει πληθυσμό 1.070 κατοίκους!

Η καλοστημένη κομπίνα είχε ως εξής: οι αγρότες έκοβαν τιμολόγια για ποσότητες προϊόντων που δεν παρέδιδαν σε μεγαλεμπόρους της Αθήνας και μοιράζονταν την επιστροφής φόρου που εισέπρατταν για τις ανύπαρκτες αυτές συναλλαγές. Μεγάλος αριθμός τιμολογίων είχε εκδοθεί σε ονόματα των παππούδων και των γιαγιάδων των αγροτών για να αυξάνονται οι ποσότητες των προϊόντων που υποτίθεται ότι διακινούνταν για να εισπράττονται υψηλότερα ποσά από επιστροφές ΦΠΑ.

Μάλιστα όπως προκύπτει από τα στοιχεία, αγρότης είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας 5.648.757 ευρώ ενώ άλλος πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 2.484.025 ευρώ!

Τα στοιχεία της έρευνας η οποία έχει ολοκληρωθεί αναμένεται να σταλούν τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα προκείμενου να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες σε βάρος των υπεύθυνων αλλά και την επιστροφής των ποσών που εξασφάλισαν παρανόμως οι αγρότες.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:51 - 11 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.