ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνε πίσω τα "φρουτάκια"

03:05 - 11 Ιαν 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Θα καθυστερήσει η διαδικασία εγκατάστασης των μηχανημάτων του ΟΠΑΠ και η διάθεση μηχανημάτων σε τρίτους. Οι αγεφύρωτες διαφορές διοίκησης-πρακτόρων.
Τον κίνδυνο ναρκοθέτησης αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του ΟΠΑΠ τα τελευταία χρόνια, αυτή της διάθεσης και εκμετάλλευσης των VLT που εκτιμάται ότι θα μπορούσε να τονώσει την αγορά τυχερών παιχνιδιών μέχρι και κατά 1 δις. ευρώ κατ'έτος.

Στο αρχικό πλάνο της Διοίκησης υπολογιζόταν μέχρι τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2012 να βρίσκονται σε λειτουργία τα πρώτα αυτόνομα σημεία (gaming halls) όπου θα αξιοποιούνταν τα 16.500 VLT τα οποία δικαιούται ο ΟΠΑΠ, όμως πληροφορίες του «R» αναφέρουν πως λόγω των διαφορών ανάμεσα στη Διοίκηση και τους πράκτορες η όλη διαδικασία λαμβάνει αναβολή.

Οι πράκτορες διαφωνούν με την δημιουργία gaming halls-μίνι καζίνο με ανώτατο όριο τα 25 τερματικά, αλλά και με την δημιουργία ειδικού χώρου στα πρακτορεία για τα VLTs με παράλληλο ανώτατο αριθμό τριών μηχανημάτων ανά πρακτορείο. Επιθυμούν την εισαγωγή του συνόλου των 16.500 παιχνιδομηχανημάτων που δικαιούται ο ΟΠΑΠ μέσα στα πρακτορεία και μόνο για τα συμφέροντα των πρακτόρων, με προμήθεια επί της μικτής κερδοφορίας όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Παράλληλα, επιθυμούν να διεκδικήσουν και την εκμετάλλευση των υπολοίπων 18.500 παιγνιομηχανημάτων που ο Οργανισμούς θα διαθέσει σε τρίτους.

Εύλογο είναι πως παράταση λαμβάνει αντίστοιχα και η τελική επιλογή των ιδιωτών στους οποίους ο ΟΠΑΠ θα μεταπωλήσει τις υπόλοιπες 18.500 άδειες που απέκτησε από το Δημόσιο. Γνωστές εταιρείες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά, μεταξύ των οποίων η αυστριακή Novomatic, η ιταλική Spielo, η ελληνική Intralot, η γερμανική Gauselmann και η βρετανική Inspired.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο άλλωστε που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή, η υποχρέωση του ΟΠΑΠ είναι να θέσει σε λειτουργία τα παιγνιομηχανήματα που εκμεταλλεύεται εντός 12 μηνών όχι από την απόκτηση της σχετικής άδειας αλλά από την έκδοση του Κανονισμού Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων του άρθρου 29, που ακόμη δεν έχει εκδοθεί και για να ολοκληρωθεί η έκδοσή του απαιτείται διαδικασία αρκετών μηνών.

Δ.Κ. 
Τελευταία τροποποίηση στις 15:51 - 11 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.