ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοχοΐδης: «Το έλλειμμα μειώθηκε στο 9,6%»

14:37 - 11 Ιαν 2012
Alexandros Velmachos

Από Alexandros Velmachos

«Η απορρόφηση των κοινωτικών πόρων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία» τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Για μείωση του ελλείμματος στο 9,6% χάρη στο ΕΣΠΑ μίλησε από το βήμα του οικονομικού φόρουμ Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Λαγονήσι, ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως είπε ο υπουργός, η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, το 100% του στόχου που προβλέπει το μνημόνιο. Η επιτυχία αυτή, τόνισε, συνέβαλε στη μείωση του ελλείμματος κατά περίπου μισή μονάδα, ώστε να διαμορφώνεται στο 9,6% και αυτό είναι επίτευγμα του ΕΣΠΑ.


Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ακόμα ότι «ακόμα και ο πρωθυπουργός εμφανίζεται δυσαρεστημένος για τις συνεχείς περικοπές του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Δεν είναι δυνατόν  όταν σημειώνει επιτυχία απορρόφησης το ΕΣΠΑ, η ανάπτυξη να μην συνεχίζεται λόγω των περικοπών. Είναι σα να κόβουμε τα πόδια μας και να μένουμε ανάπηροι».


Στο φόρουμ παρεβρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Αμπντάλα Μπιν Ζαγίντ, ο οποίος σε δηλώσεις του  έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, ενώ αναμένεται να υπογραφεί εντός των ημερών ΜΟU σε τουρισμό, κατασκευές, ενέργεια και τρόφιμα ουρισμό μεταξύ των δύο χωρών.

Θα πρέπει να συμπληρώσουμε πως στη διημερίδα παρευρίσκονται 24 μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μεταξύ των οποίων η κρατική εταιρεία πετρελαίου και ο κατασκευαστικός κολοσσός Μόσνταρ. Το βράδυ ομιλία θα πραγματοποιήσει προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών των ΗΑΕ ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Τελευταία τροποποίηση στις 17:34 - 11 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.