ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναλυτές: «Βρείτε τα σήμερα με το ελληνικό PSI, για να ηρεμήσουν οι αγορές!»

13:12 - 23 Ιαν 2012
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

Όταν οι αγορές πεισθούν ότι υπάρχει μία αξιόπιστη τελική ανακοίνωση σχετικά με το ελληνικό PSI και ότι τα νέα είναι θετικά, τότε θα αρχίσουν το ράλι.
Προς το παρόν, περιμένουν τί θα κάνουν ΔΝΤ και ευρωζώνη, τώρα που το IIF πέταξε το μπαλάκι στο δικό τους γήπεδο, σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets, Ric Spooner. Όπως επισημαίνει, ο πανευρωπαϊκός δείκτης των τραπεζών, STOXX Europe 600 Bank, αποτελεί τον κλαδικό δείκτη με την καλύτερη πορεία από τις αρχές του έτους, λόγω της ελπίδας της αγοράς ότι μετά το Eurogroup θα έχει διασφαλισθεί ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία.


Η αγορά θέλει μία συμφωνία γρήγορα, επισημαίνει η Veronika Pechlaner,  fund manager του Ashburton European equity fund.  Πρέπει οπωσδήποτε να πεισθούν οι αγορές ότι ο συστημικός κίνδυνος μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, έχει εξαληφθεί 100%.
Οσο δεν διορθώνεται το «πρόβλημα» με το deal της ανταλλαγής ομολόγων της Ελλάδας, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση, γιατό όσο περνά ο χρόνος, τόσο θα μεγαλώνουν οι απαιτήσεις τω επίσημων πιστωτών της, σημειώνει ο Otto Dichtl, αναλυτής πιστωτικής αγοράς της Knight Capital Europe Ltd. Το θέμα του ελληνικού PSI, πρέπει να τελειώνει σήμερα κιόλας, όπως προσθέτει και όχι να μετατίθεται συνεχώς στο μέλλον.


Οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό PSI βρίσκονται στο επίκεντρο των διεθνών αγορών, σημειώνει ο Jeremy Stretch, επικεφαλής αναλύσεων της Canadian Imperial Bank of Commerce, και περιμένουν τις εξελίξεις για να δουν τί κατεύθυνση θα ακολουθήσουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το deal να ξεκαθαριστεί σύντομα, ίσως και σήμερα, τουλάχιστον αυτη είναι η ελπίδα των αγορών.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:24 - 23 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.