ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kαι φορολογικό πιστοποιητικό οι εισηγμένες

02:11 - 25 Ιαν 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Μετά τα αυτόφωρα «εισηγμένων», ήρθε το φορολογικό πιστοποιητικό.
 Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Χ.Α. με συμμετοχή μόνο των εισηγμένων για το φορολογισκό πιστοποιητικό. Σύμφωνα με νομοθετική διάταξη που έχει ήδη ψηφιστεί με τον νόμο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, νόμιμοι ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία υποχρεούνται, να διενεργούν και τον έλεγχο ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων των Α.Ε και ΕΠΕ ενώ ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε την επέκταση του «φορολογικού πιστοποιητικού» που εκδίδουν ιδιώτες ελεγκτές μετά το φορολογικό έλεγχο σε Α.Ε. και ΕΠΕ και σε προηγούμενες ανέλεγκτες χρήσεις. Αυτά που πρέπει να ξέρετε για το Φορολογικό πιστοποιητικό με βάση τη νομοθετική διάταξη είναι:

Φορολογικές παραβάσεις καθώς και μη απόδοση ή ανακριβής απόδοση φόρων που διαπιστώνονται από τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία κατά τη διενέργεια του διαχειριστικού ελέγχου, αναφέρονται αναλυτικά στο πιστοποιητικό.

Αν από το πιστοποιητικό προκύπτουν συγκεκριμένα φορολογικά δεδομένα για την ελεγχθείσα εταιρεία με τα οποία συμφωνεί και η αρμόδια ελεγκτική αρχή το πιστοποιητικό αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των εκθέσεων ελέγχου της φοροελεγκτικής αρχής

Αν το πιστοποιητικό δεν περιλαμβάνει παρατηρήσεις και διαπιστώσεις παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας δεν διενεργείται τακτικός φορολογικός έλεγχος.

Στην εκδήλωση, απ' ό,τι πληροφορείται η στήλη, συμμετείχαν 100 στελέχη από 50 μόλις εισηγμένες...
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.