ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παίρνει πίσω την αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές το υπουργείο Οικονομικών

10:00 - 02 Φεβ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Σε 24 από 60 αναμένεται να περιοριστεί ο αριθμός των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, με νέα διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, ακυρώνοντας τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, καθώς η Τρόικα φέρεται να διαφωνεί έντονα και να απειλεί με εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο:
Πρόκειται για τις ρυθμίσεις που συμπεριλήφθησαν στο πολυνομοσχέδιο και αφορούσαν:

• την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 60 μήνες με ελάχιστο ποσό δόσης τα 100 ευρώ και έκπτωση στις προσαυξήσεις,
• την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών εφάπαξ ή έως και σε τρεις δόσεις με έκπτωση στις προσαυξήσεις.
Η απόσυρση των ευνοϊκών ρυθμίσεων ουσιαστικά θα «στήσει στον τοίχο» 900.000 φορολογουμένους που προσπαθούν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη 44 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο και 250.000 επιχειρήσεις που χρωστούν πάνω από 2 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε υπό κατάρτιση διάταξη νόμου η οποία προετοιμάζεται στο υπουργείο Οικονομικών, ο μέγιστος αριθμός των δόσεων περιορίζεται σε 24 αλλά δίνεται η δυνατότητα αύξησης των δόσεων σε 48, για όσους φορολογούμενους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν σε συντομότερο χρόνο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διατηρείται το ελάχιστο ποσό των 100 ευρώ για κάθε μηνιαία δόση, ενώ υπό επεξεργασία τελούν οι υπόλοιπες επιμέρους ενστάσεις της τρόικας αναφορικά με την αναστολή των ποινικών διώξεων για όσους φορολογούμενους υπάγονται στη ρύθμιση.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.