ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ATEBank: Στο μικροσκόπιο διάφορα σενάρια για την κεφαλαιακή ενίσχυση

10:31 - 09 Φεβ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Ανακοίνωση απαντώντας σε ερώτημα της Ε.Κ. εξέδωσε η ATEBank, προκειμένου να δοθούν προσωρινές διευκρινίσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Τράπεζας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, διάφορα εναλλακτικά σενάρια αντιμετώπισης των κεφαλαιακών αναγκών (π.χ. αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, συγχώνευση οργανισμών, διαχείριση στοιχείων ενεργητικού) εξετάζει η διοίκηση της ATEbank, σε συνεργασία με τον βασικό της Μέτοχο, το Ελληνικό Δημόσιο, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της συμμετοχής του ομίλου - όπως και των άλλων ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων - στο πρόγραμμα της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (PSI).

Έως σήμερα δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία πρόταση, ούτε υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς ανακοίνωση, σημειώνει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου.

Η ΑΤΕbank θα προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, εφόσον οριστικοποιηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας, σε συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο και την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία συντονίζει τα προγράμματα ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών, καταλήγει η ανακοίνωση.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.