ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γενική 48ώρη απεργία από ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ - Χωρίς ΜΜΜ για 2 μέρες

12:51 - 09 Φεβ 2012
Alexandros Velmachos

Από Alexandros Velmachos

Ενάντια στα μέτρα για το νέο Μνημόνιο απεργούν την Παρασκευή και το Σάββατο ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Ποίοι θα συμμετέχουν στην απεργία
Εν όψει της ψήφισης των μέτρων που αποφασίστηκαν χθες από τους πολιτικούς αρχηγούς, η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν 48ώρη πανελλαδική απεργία για αύριο και το Σάββατο 10 - 11 Φεβρουαρίου..ΓΣΣΕ και  ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήρια στο Σύνταγμα αύριο Παρασκευή και το Σάββατο στις 11.00. Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση αύριο το πρωί στις 11.00 στην Ομόνοια.

Την Κυριακή οι ομοσπονδίες έχουν προγραμματίσει πορεία προς τη Βουλή και περικύκλωση της, την ώρα της ψήφισης των μέτρων.


Ποίοι θα συμμετέχουν στην απεργία: 



Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Παρασκευή και το Σάββατο τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, πλην του ΗΣΑΠ , καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που απορρέουν από το νέο μνημόνιο.

Στη διάρκεια του απεργιακού διημέρου δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό , του Τραμ, των λεωφορείων και των τρόλεϊ . Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ) θα κινηθούν και τις δύο ημέρες από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο και το Σάββατο τα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , θα δώσουν το παρών και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα και σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και την εξόντωση των γιατρών».

Δεμένα θα μείνου για τις επόμενες δύο μέρες τα πλοία, εξαιτίας της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 48ώρη κινητοποίηση. Η ΠΝΟ διαμαρτύρεται για την περικοπή 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ.

Τη συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν σ' όλη τη διάρκεια της απεργίας τα τρένα του ΟΣΕ


Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε συλλαλητήρια στο Σύνταγμα αύριο Παρασκευή και το Σάββατο στις 11.00, και την Κυριακή το απόγευμα στις 17.00.



Τελευταία τροποποίηση στις 17:59 - 09 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.