ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου για την αποκατάσταση των καταστροφών ζητά η ΕΣΕΕ

13:54 - 13 Φεβ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσή ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Την επανενεργοποίηση του άρθρου 73 ν. 3746/2009 για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές από τα επεισόδια στο κέντρο των Αθηνών ζήτησε σήμερα Δευτέρα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ η εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και, σε πρώτη εκτίμηση, τουλάχιστον 40 καταστήματα κάηκαν ή υπέστησαν εκτεταμένες ζημίες, τα περισσότερα από τα οποία το πιο πιθανό είναι να μην ξαναλειτουργήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό ζητεί την επανενεργοποίηση του άρθρου 73 ν. 3746/2009 και την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα για χορήγηση δανείων για κεφάλαια κίνησης και λοιπές πιστωτικές διευκολύνσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης δήλωσε ότι η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ως εκπρόσωπος του ελληνικού εμπορίου, απευθύνεται στην κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς και τους καλεί «να διαπιστώσουν τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στη βούληση των πολιτών και τις πολιτικές δυνάμεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να υπερασπιστούν εμπράκτως τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Την απομάκρυνση Παπουτσή ζητά ο ΕΣΑ

«Για επίθεση εναντίον του πολιτισμού» έκανε λόγο επίσης σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Π. Καρέλλας.

Ο κ. Καρέλλας σημείωσε τη θλίψη του για τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε παραδοσιακά κτήρια του περασμένου αιώνα και σε βιβλιοπωλεία στην πόλη της Αθήνας και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την ενεργοποίηση του νόμου περί αποζημιώσεων, αναστολή των οφειλών προς το δημόσιο αλλά και την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Θα ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό να απολύσει τον κ. Παπουτσή» είπε χαρακτηριστικά.

Από νωρίς το πρωί αντίστοιχη καταγραφή έχει ξεκινήσει και από τις ασφαλιστικές εταιρείες για όσες επιχειρήσεις ήταν ασφαλισμένες.

Για τους περισσότερους επιχειρηματίες που μετρούν σήμερα τις ζημιές τους (καταστροφή και λεηλάτηση εμπορευμάτων) δεν ήταν η πρώτη φορά που τους συνέβη κάτι τέτοιο αλλά η δεύτερη ή τρίτη φορά, ενώ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν σκέφτονται να εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας η απάντηση είναι πως δεν είναι σίγουροι.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.