ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζει να θεωρεί την Ελλάδα κοντά στην έξοδο από το ευρώ ο Κρούγκμαν

10:50 - 28 Φεβ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Την άποψη του πως η Ελλάδα είναι "κοντά" στο να μην έχει άλλη επιλογή από την έξοδο από την Ευρωζώνη καθώς τα μέτρα λιτότητας "πνίγουν" την ανάκαμψη, επανέλαβε από τη Λισαβόνα όπου βρέθηκε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρουγκμαν.
«Εάν διοικούσα μία χώρα της περιφέρειας θα έλεγα ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή» αναφέρει ο κ. Krugman, χαρακτηρίζοντας τις επιπτώσεις μίας τέτοιας κίνησης «εξαιρετικά διαλυτικές». Προειδοποίησε ωστόσο, ότι η Ελλάδα «βρίσκεται πολύ κοντά στο να μην έχει άλλες επιλογές».

Ο κ. Krugman διαχώρισε ωστόσο, την θέση της Πορτογαλίας η οποία υποστήριξε ότι δεν βρίσκεται σε ίδια θέση με την Ελλάδα και «με λίγη τύχη δεν θα βρεθεί ποτέ". Παρόλα αυτά, "δύσκολα πιστεύει κανείς ότι η Πορτογαλία θα επιστρέψει στις αγορές το 2013». «Είναι μία εξαιρετικά απίθανη πρόταση» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Τι θα έχει συμβεί μέσα στους επόμενους 19 μήνες; Τα βασικά γεγονότα που σίγουρα θα συμβούν είναι η ύφεση στην Ευρώπη και η πλήρης και μη μεταμφιεσμένη χρεοκοπία της Ελλάδας, ίσως ακόμη και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Τίποτα από αυτά δεν θα κάνει την κατάσταση καλύτερη για την Πορτογαλία» δήλωσε.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.