ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός για το IBC

11:45 - 02 Μαρ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε την Παρασκευή, την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση επικαρπίας επί του δικαιώματος αξιοποίησης του κτιρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC).
Το κτίριο θα διατεθεί με την μέθοδο πώλησης και επαναμίσθωσης για 90 χρόνια. Αναμένεται η στρατηγική περιβαλλοντολογική μελέτη ενώ έως τον Ιούνιο προγραμματίζεται να εκδοθεί νόμος οριοθέτησης και σχεδιασμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επενδυτές θα έχει δικαιώματα και επί του μισθώματος του Golden Hall που διαχειρίζεται η εταιρεία Lamda Development για 40 έτη.

Στο κτίριο στεγαζόταν το IBC κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τα τελευταία χρόνια σε αυτό στεγάζεται το εμπορικό κέντρο Golden Hall.

Το κτίριο έχει συνολική επιφάνεια 132.200 τ.μ. (εκ της οποίας τα 59.200 είναι υπόγειοι αποθηκευτικοί χώροι και θέσεις στάθμευσης).

Η προτεινόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει το υπάρχον εμπορικό κέντρο και επιπλέον χρήσεις για το κενό τμήμα του κτηρίου, οι οποίες αφορούν κυρίως σε χρήσεις πολιτιστικές (μουσείο), αναψυχής, παιδικής εκπαίδευσης/αναψυχής και γυμναστηρίου και δευτερευόντως σε χρήσεις εμπορικές και γραφειακών χώρων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.