ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοψοχρονιά τα καινούρια ομόλογα του PSI

13:55 - 12 Μαρ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Σημαντικά χαμηλότερα διαπραγματεύονται τα νέα ελληνικά ομόλογα μετά το PSI, όπως αναμενόταν βάσει της γκρίζας αγοράς που είχε δημιουργηθεί πριν ακόμη την επίσημη διαπραγμάτευση τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Tradeweb, τα νέα ελληνικά ομόλογα αποτιμώνται ανάμεσα στο 22-26% της ονομαστικής αξίας, σε επίπεδα που δείχνουν μικρή εμπιστοσύνη των επενδυτών στην δυνατότητα της Ελλάδας να ανατροφοδοτήσει το χρέος της.

Κινήσεις αγορών παρατηρούνται από διαχειριστές assets που προσβλέπουν σε μία ενίσχυση των τιμών μεταξύ 5 και 10 σεντς από αυτά τα επίπεδα, επισημαίνουν traders από το Λονδίνο. Παράλληλα, σύμφωνα με την καμπύλη απόδοσης των ελληνικών ομολόγων, αυτή είναι ανεστραμμένη, πράγμα που σημαίνει ότι οι αποδόσεις μικραίνουν όσο μεγαλώνει η ωρίμανση. Αυτό μαρτυρά πως οι φόβοι είναι αυξημένοι για το προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται ότι στο σύστημα εισήχθησαν σήμερα τίτλοι ονομαστικής αξίας 55,8 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στα ομόλογα μακράς ωρίμανσης που θα λάβουν οι επενδυτές, οι οποίοι θα λάβουν από το EFSF και ομόλογα ονομαστικής αξίας 26,5 δισ. ευρώ.

Από την Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων θα διαγραφούν 53 ομόλογα.

Για τους τίτλους υπό ξένο δίκαιο η προθεσμία έχει παραταθεί μέχρι τις 23 Μαρτίου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.