ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Πιέσεις για περισσότερα μέτρα από την Ισπανία

10:23 - 13 Μαρ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης άσκησαν πιέσεις την Ισπανία να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της στο 5,3% του ΑΕΠ το 2012, στόχος ο οποίος είναι υψηλότερος κατά 0,5% σε σχέση με τις προβλέψεις της κυβέρνηση Ραχόι και 0,9% σε σύγκριση με ό,τι αξίωναν οι Βρυξέλλες προηγουμένως (4,4%), όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Στην ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Eurogroup αναφέρεται ότι «η έγκαιρη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος θα πρέπει να διασφαλιστεί από μια πρόσθετη εμπροσθοβαρή προσπάθεια της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ, πέραν αυτού που είχε ανακοινωθεί από τις ισπανικές αρχές ως τώρα».

«Η ισπανική κυβέρνηση εξέφρασε την ετοιμότητά της να το εξετάσει αυτό στην περαιτέρω διαδικασία [εκτέλεσης του] προϋπολογισμού», προστίθεται.

Ο κ. Olli Rehn δήλωσε ότι η σχετική χαλάρωση του φετινού στόχου είναι αποτέλεσμα του αναπάντεχα υψηλού περσινού ελλείμματος (5,8% δηλαδή 2,5 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα απ'όσο αναμενόταν) και την εμβάθυνση της ύφεσης στην Ισπανία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.